3 dagen dieet

3 dagen dieet
Het 3 dagen dieet duurt, zoals de naam al zegt, slechts drie dagen. In deze drie dagen wordt het eetpatroon zo omgegooid dat er veel gewichtsverlies zal worden geleden. Hierdoor wordt het 3 dagen dieet ook wel een crashdieet genoemd. Het dieet kan echter wel een aantal weken volgehouden worden. De eerste drie dagen van de week wordt er volgens het schema van het 3 dagen dieet gegeten en op de resterende vier dagen moet er een gezond eetpatroon aangehouden worden. Hierdoor zal veel gewichtsverlies het gevolg zijn. Hierom is het 3 dagen een zeer goed dieet voor eenieder die graag wil afvallen in een korte tijd en hierbij ook veel kilo’s wil kwijtraken. Daarnaast is het ook een dieet dat zeer goed vol te houden is waardoor het op lange termijn een goed dieet zal zijn voor eenieder die een hoop gewicht kwijt moet raken voordat het streefgewicht eenmaal bereikt is.

Allereerst is het bij het 3 dagen dieet belangrijk dat er elke dag voldoende water gedronken wordt. Voldoende water betekent hierbij dat er minimaal anderhalf tot twee liter water op een dag gedronken moet worden. Om dit goed bij te kunnen houden kan er een fles met water gevuld worden die aan het eind van de dag leeg moet zijn. Ook kan het bijgehouden worden met glazen. Hierbij zijn 8 glazen water gelijk aan ongeveer twee liter.

Het voedingspatroon van het 3 dagen dieet is een zeer streng schema. Toch wordt het beste resultaat behaald wanneer men zich volledig aan dit schema houdt. Dit zal dan ook leiden tot het meeste gewichtsverlies waardoor het dus helpt wanneer men zich er aan houdt.
Op de eerste dag van het dieet wordt er ontbeten met een kop koffie of thee. Hierbij is groene thee een goede keuze, omdat deze de afvalstoffen uit het lichaam voert. Hierdoor zal men sneller af gaan vallen. In deze koffie of thee mag natuurlijk geen suiker gebruikt worden. Wel kan er een zoetje toegevoegd worden. Melk is ook niet toegestaan. Naast de warme drank mag men ook een halve grapefruit hebben voor het ontbijt. Een geroosterde boterham met suikervrije pindakaas (verkrijgbaar bij elke natuurwinkel) maakt het ontbijt af.
De lunch op de eerste dag bestaat uit een kop koffie of thee. Daarnaast mag er ook een geroosterde boterham (zonder beleg) gegeten worden. Tonijn uit een blikje mag hierbij ook gegeten worden met tot maximum van 100 gram.
De avondmaaltijd van de eerste dag bestaat uit een kop koffie of een kop groene thee. Daarbij mag 100 gram vlees genomen worden. De beste keuzes hierbij zijn rundvlees of kippenvlees of een combinatie van deze twee. Als groente mag hierbij 200 gram sperziebonen genomen worden. Deze bonen vullen goed en daarbij zitten deze vol met vitaminen waardoor deze een goede keuze zijn in een voedingspatroon. Daarnaast mag er ook 200 gram wortel gegeten worden. Deze twee groenten zijn gemakkelijk te combineren. Als dessert mag er een klein bolletje vanille-ijs met een appel genomen worden. Vanille-ijs lijkt misschien een gek dessert, omdat dit suiker bevat, maar men moet het zien als een beloning voor het volhouden van het dieet op de eerste dag.

De tweede dag van het 3 dagen dieet begint met een ontbijt van een kop koffie of thee, een halve banaan, een geroosterde boterham en uiteindelijk een gekookt ei. Hierbij kan uiteraard ook nog water gedronken. Het is sowieso aan te raden om water te drinken voor het ontbijt, omdat hierdoor het hongergevoel later terug zal keren en soms zelfs zal uitblijven tot aan de lunch.
De lunch op de tweede dag van het dieet bestaat allereerst uit 200 gram kaas of 200 gram tonijn. Daarbij mogen acht crackers gegeten worden. Dit zijn luchtige crackers. Als beleg kan hier uiteraard de kaas of tonijn gebruikt worden, zodat de droge crackers niet los gegeten hoeven te worden.
De avondmaaltijd van de tweede dag van het 3 dagen dieet bestaat allereerst uit de kop koffie of thee. Daarbij mogen twee knakworsten gegeten worden. De beste keuze hierbij zijn de runderknakworsten. Daarbij mag als groente 200 gram broccoli en 100 gram wortelen genomen worden. Hierbij mag ook de andere helft van de eerder gesneden banaan opgegeten worden. Als dessert mag er uiteraard weer een bolletje vanille-ijs gegeten worden.
De derde dag begint uiteraard met een ontbijt en dit bestaat uit een kop koffie of thee. Daarnaast mogen er vijf crackers gegeten worden waarbij als beleg één plak kaas genomen mag worden. Ook mag er bij het ontbijt een appel worden genomen.
De lunch op de derde dag bestaat allereerst uit de bekende kop koffie of thee en daarbij mag een geroosterde boterham en een gekookt ei genomen worden. Daarnaast moet er uiteraard ook water gedronken worden bij de lunch.
Als avondmaal op de laatste dag van het 3 dagen dieet mag er uiteraard allereerst een kop koffie of thee genomen worden. Daarnaast mag er 200 gram tonijn, 200 gram wortelen en 200 gram bloemkool gegeten worden. Met deze ingrediënten kan er uiteraard een uitstekende maaltijd op tafel gezet worden die niet alleen voedzaam is, maar ook nog eens zorgt voor een lage inname van koolhydraten en calorieën. Als toetje mag er uiteraard weer vanille-ijs genomen worden met hierbij ook een hele meloen. Er kan ook voor watermeloen gekozen worden. Hierbij zal het ongeveer een kwart tot halve watermeloen zijn.

Dit zijn de drie dagen van het 3 dagen dieet waar goed op de voeding gelet moet worden en er dus volledig volgens dit schema gegeten moet worden. Het is aangetoond dat deze precieze hoeveelheden en etenswaren zorgen voor het beste effect met het 3 dagen dieet. Hierdoor zullen er een aantal kilo’s per week verloren worden. In de andere vier dagen van de week moet er uiteraard gezond geleefd worden. Omdat het niet altijd even makkelijk is om het dieet te combineren met het werk zijn de drie beste dagen van de week vrijdag, zaterdag en zondag. In het week is men namelijk ook meer thuis waardoor er sneller naar tussendoortjes gegrepen wordt. Daarnaast kan het gezonde eetpatroon ook makkelijker volgehouden worden op het werk, omdat er een salade meegenomen kan worden naar het werk en een gekookt ei vaak niet gemaakt kan worden op het werk.

Het 3 dagen dieet is een dieet dat gezond is, zolang het schema goed gevolgd wordt. Het is daarbij ook aan te raden om regelmatig vitaminepillen in te nemen, zodat er elke dag in ieder geval genoeg vitaminen in het lichaam komen en deze hierdoor goed en gezond kan functioneren. Ondanks de inname van fruit en groenten is het toch belangrijk om de pillen te nemen, zodat er in ieder geval aan de dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen voldaan wordt.