6 redenen waarom ook jij een tafeltennistafel zou moeten kopen

Steeds meer mensen schaffen een eigen tafeltennistafel aan, maar wat voor voordelen biedt het hebben van een (eigen) tafeltennistafel nou eigenlijk? Hieronder benoemen wij 6 redenen waarom ook jij een eigen tafeltennistafel moet hebben!

1. Het is goed voor de lijn

Tafeltennis lijkt misschien niet heel erg intensief, maar tijdens het tafeltennissen verbrand je toch flink wat calorieën. Zo verbrand je tijdens een uur tafeltennissen, bij een lichaamsgewicht van 70 kilo, ongeveer zo’n 323 kilocalorieën per uur! Wie had gedacht dat het heen en weer bewegen rondom een tafeltennistafel zo intensief zou zijn?

Wanneer je er vanuit gaat dat een gemiddeld amateurpotje zo’n 20 minuten duurt, vebrandt je in één potje dus al meer dan 100 kilocalorieën. Zeker wanneer je niet van joggen, wandelen of andere beweging houdt, is tafeltennis een erg goed alternatief.

2. Het verbetert je focus

Door bijvoorbeeld tussen je werkzaamheden door even met je collega’s te tafeltennissen, geef je jouw hersenen op een actieve manier een rustmomentje. Hierdoor kun je na het potje tafeltennis weer met een frisse blik en volle focus aan de slag met je werkzaamheden.

3. Je kunt tafeltennissen wanneer je maar wil!

Een van de grote voordelen aan tafeltennis is dat je niet seizoensgebonden bent. De meeste tafeltennistafels zijn dan ook makkelijk te verplaatsen. Dus of het nu zomer of winter is, je kunt blijven genieten van een lekker potje tafeltennis.

4. Het vergt geen zware lichamelijke belasting

In tegenstelling tot andere vele andere sporten, vergt tafeltennis geen zware lichamelijke belasting. Hierdoor is het voor zowel jong als oud een goed te beoefenen sport. Geen excuses meer om niet te bewegen dus!

5. Oefening baart kunst

Wanneer jij je eigen tafeltennistafel hebt, kun je oefenen wanneer je maar wil. Hierdoor zal je alleen maar beter worden en je vrienden keer op keer verslaan. Zo sta je binnenkort te boek als dé tafeltennis koning, wie wil dit nou niet?

6. Het is vooral erg leuk!

De belangrijkste reden waarom je een tafeltennistafel zou moeten kopen is uiteraard omdat het vooral erg leuk is om te doen. Zowel de tops als de flops tijdens een potje tafeltennis kunnen voor een brede glimlach vormen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *