Afslanken? Doe het op de gezonde en duurzame wijze!

Iedereen weet dat je gezond en gevarieerd moet eten. Maar niet iedereen heeft zin om calorieën te tellen en de hoeveelheid voedsel te wegen en soort voedsel bij te houden. Deze site richt zich op manieren om af te vallen zonder te lijnen, maar door een levensstijl verandering. Op deze manier lukt het vaak ook beter om kilo’s en vet te verliezen op die plaatsen waar het juist met lijnen moeilijk weggaat; de buik en de billen. Onderstaande tips kunnen een leidraad zijn om zonder echt te lijnen toch af te vallen.

Tips om je levensstijl naar een hoger niveau te tillen

– Begin de dag goed met een gezond ontbijtje, zoals bruin brood of yoghurt met muesli. Veel mensen slaan het ontbijt over, waardoor ze de hele dag naar allerlei tussendoortjes blijven grijpen. Dit snackgedrag is één van de oorzaken van overgewicht. Als je ’s ochtends al iets in je maag hebt, is de behoefte aan al die dikmakers niet alleen veel kleiner, je krijgt er ook nog eens een energie-boost van.

– Stem de voeding af op de lichamelijke inspanning die je verricht. Met andere woorden breng de inname van caloriën in verhouding met de caloriën die je verbrandt.

– Probeer eens een tijdje zelfgemaakte fermentatiedrankjes als kombucha te drinken en laat jezelf verbazen over het effect op je overtollige kilo’s.

– Eet voldoende graan producten, groenten en fruit. Vezelrijke voedingsmiddelen (zoals brood sommige groenten en andere graan producten) zijn goed voor je darmen en vertering. Het lichaam heeft veel energie nodig om deze vezels af te breken en verbruikt daarbij dus extra calorieën. Groenten en fruit bevatten mineralen en vitaminen die van belang zijn voor allerlei belangrijke functies in het lichaam.

– Gebruik zo min mogelijk zout.

– Drink alcohol met mate. Alcohol wordt in het lichaam omgezet in vetten en is daarom een belangrijke dikmaker.

– Beperk het gebruik van vet zoveel mogelijk, vooral verzadigde vetten en cholesterol. In vlees producten maar ook bijv. dierlijk vet, zoals boter, tref je verzadigde vetten aan die tot allerlei kwalen kunnen leiden als hart- en vaatziekten. Bovendien zijn verzadigde vetten dikmakend. Beter is het olijfolie en vis producten te eten, omdat deze producten onverzadigde vetten bevatten.

– Blijf uit de buurt van suikerhoudende dranken. Witte suiker is vijand nummer 1 voor ons figuur en veel dranken zijn ermee gezoet. Drink water of met water aangelegde vruchtensap. Ook thee is een gezond alternatief. Zoet je thee met wat honing. Gek op alcohol? Word toch maar niet te vaak dronken. In alcohol zitten lege calorieën die in het lichaam worden omgezet in suikers. Bovendien saboteert alcohol de vetverbranding en krijg je vanwege de kater vaak juist trek in vettigheid.

– Blijf zoveel mogelijk gewone hoeveelheden eten. Als je weinig eet, past je lichaam zich aan door de stofwisseling te verlagen. Dat is vervelend, want hierdoor zul je steeds kleinere porties moeten eten om toch nog af te vallen. Zet je vervolgens een punt achter het afslanken, dan wordt elke versnapering dubbeldik opgeslagen. Het gevolg is dat je na een dergelijke lijnperiode zo weer op het oude gewicht komt te zitten.

– Aandachtig eten. Neem alle tijd voor je maaltijden. Hoe sneller je eet, hoe sneller ons lijf denkt alweer aan een volgende portie toe te zijn. Eet dus rustig en kauw iedere hap goed fijn. Hierdoor krijg je langer een verzadigd gevoel en kun je zoete of hartige inbetweeners beter weerstaan. Truc: drink voor het eten of op momenten dat je snakt naar een snack eerste een groot glas water. Hierdoor krijg je minder trek en sla je die snack misschien zelfs over.

– Eet na 20.00 uur zo weinig mogelijk. Als je toch trek hebt, neem dan een stuk fruit. Na 21.00 uur gaat je lichaam in de ruststand en wordt er amper nog iets verteerd.

– Zuiver je lichaam. Drink elke dag veel water, zo’n 1,5 tot 2 liter, om je lichaam te zuiveren van afval producten.

– Pittig en gekruid. Curry, sambal en andere pittige sauzen zoals mosterd stimuleren de vetverbranding (en daarmee de stofwisseling).

– Drink groene thee ipv ‘gewone thee’. Groene thee laat vetcellen krimpen, bovendien bevat het veel antioxidanten die je beschermen tegen kanker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *