Afvallen buik

Afvallen buik:
Veel mensen kampen met overgewicht op het gebied van de buik. Door af te vallen in het gebied van de buik zal dit overgewicht na geruime tijd verdwijnen. Toch is dit niet voor iedereen even makkelijk en daarom kan het voorkomen dat er uitleg nodig is om te weten wat er precies gedaan kan worden om af te vallen in het gebied van de buik.

Om af te vallen in het buikgebied zijn er twee factoren die hierbij goed helpen. Allereerst is er het diëten. Door combinatie van verschillende soorten voeding kan er veel gewicht verloren gaan en dit zal ook resulteren in gewichtsverlies is het gebied van de buik. Daarnaast is het ook belangrijk dat er veel gesport wordt. Hierbij is het belangrijk dat er veel krachttraining gedaan wordt en dat deze specifiek gericht wordt op het gebied rond de buik.

Het afvallen is niet altijd gemakkelijk, maar met een goed dieet kunnen er fantastische resultaten geboekt worden. Allereerst is het belangrijk dat het goede dieet gekozen wordt. Er zijn zoveel verschillende diëten dat het soms voor kan komen dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Door een dieet te zoeken dat specifiek gericht is op spiermassa opbouwen kan er veel gewicht verloren worden in het gebied van de buik. Afvallen bij de buik gaat bijvoorbeeld zeer goed in combinatie met het wasborddieet. Bij dit dieet wordt er speciale voeding gegeten die er voor zorgt dat de spiermassa vergroot wordt en dat er ook veel vet verbrand gaat worden.

Het opbouwen van een spiermassa is om verschillende redenen belangrijk. Allereerst gaat het lichaam hierdoor beter functioneren. Doordat de spieren in het lichaam sterker zijn kost het inspannen van het lichaam minder moeite. Door een grote spiermassa te hebben gaat alles in het dagelijks leven daardoor een stuk gemakkelijker. Daarnaast zorgt een grote spiermassa voor veel meer energieverbruik. De spieren hebben namelijk constant energie nodig. Deze energie wordt gehaald uit voeding. Wanneer alle energie uit de voeding gehaald is start het proces van vetverbranding. De vetreserves van het lichaam worden verbrand om genoeg energie te kunnen leveren aan het lichaam. Het is daarom dus goed om een grote spiermassa te hebben, omdat dit helpt bij het verbranden van veel vetreserves.

Spiermassa wordt voornamelijk dankzij eiwitten in de voeding. Door een hoge inname van eiwitten zal het lichaam dus een goede hoeveelheid spiermassa opbouwen waardoor er meer energie verbrand zal worden. De eiwitten helpen niet alleen goed bij het opbouwen van spiermassa, maar ook bij het wegnemen van het hongergevoel. Wanneer men constant honger heeft dan kan dit negatieve effecten hebben op een eetpatroon. Hongergevoel zorgt er namelijk voor dat men meer gaat eten en ook eerder uit gaan wijken naar het nemen van tussendoortjes. Een hoge inname van eiwitten zorgt er dan ook voor dat er minder gegeten wordt waardoor er meer vet verbrand zal worden in het gebied van de buik

Afvallen in het gebied van de buik vereist ook veel krachttraining. Vooral door de krachttraining te doen met de buikspieren zal er veel vet verbrand worden in dat gebied. Door regelmatig sit-ups en push-ups te doen zal er uiteindelijk veel spiermassa opgebouwd worden en wordt het vet in het gebied van de buik uiteindelijk ook verbrand. De sit-ups kunnen op vier verschillende manieren gedaan worden. Allereerst is er de standaard sit-up en deze is bekend bij iedereen. Door op de rug te gaan liggen en de benen op de trekken tot de knieën een hoek van 90 graden hebben is hierbij de goede positie ingenomen. Daarnaast moeten de handen achter het oor gedaan worden. Nu moet het bovenlichaam langzaam omhoog komen totdat het achterhoofd ongeveer 10 tot 20 centimeter van de vloer af is. Hierbij worden de buikspieren aangespannen. Door om de dag een tiental sit-ups te doen wordt er langzaamaan energie verbruikt die gehaald zal worden uit het gebied rond de buik. Daarnaast is het de sit-up naar de zijkant. In plaats van dat het bovenlichaam naar voren en omhoog gaat zal het bovenlichaam hierbij naar boven en naar links of rechts gaan. Hierdoor worden de zijkanten van de buikspieren getraind. Door ook deze sit-ups een aantal keer om de dag te doen zullen deze opgebouwd worden. Als laatst is er nog de brug. Hierbij ligt met allereerst op de buik. Dan wordt er op de ellebogen van de armen geleund en de onderarmen moeten op de vloer liggen. Nu moeten de benen helemaal gestrekt worden en moet het gehele bovenlichaam ongeveer 30 tot 50 centimeter boven de grond hangen. Doordat hierdoor de buikspieren aanspannen zullen er veel calorieën verbrand worden en worden deze spieren opgebouwd. Door deze oefeningen wekelijks een aantal maal te herhalen zal er uiteindelijk een six-pack kunnen ontstaan.

Uiteraard moet er ook cardio gedaan worden wanneer men in het gebied van de buik wil afvallen. Hierbij is het belangrijk dat er veel calorieën per uur verbrand worden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door te gaan roeien of op de crosstrainer te stappen. Deze hebben een calorieverbranding van minimaal 1000 calorieën per uur waardoor deze dus zeer geschikt zijn wanneer er vet in het gebied van de buik moet worden verloren. Hierbij is het wel belangrijk dat deze een aantal maal per week minimaal een uur gedaan worden, zodat er veel calorieën verbrand worden en hierdoor dus veel vet verbrand zal worden. Daarnaast is het hierbij ook belangrijk dat dit onderbegeleiding bij een fitnesstrainer gaat. Deze weet wat het beste is op deze apparaten en met elk lichaam waardoor het beste advies gegeven kan worden.

Afvallen in het gebied van de buik vergt dus een goed eetpatroon en ook een strak trainingsschema. Door deze beiden voor langere tijd vol te houden zal uiteindelijk een strakke buik het gevolg zijn. Deze zal niet binnen een korte periode verkregen worden, maar door een aantal weken tot maanden het eetpatroon en schema te volgen zal men afvallen in het gebied van de buik. Uiteraard is het belangrijk dat men nooit opgeeft, omdat dan alle prestaties tot dat moment voor niets geweest zijn.

Het afvallen bij de buik gaat daarnaast ook niet van de ene op de andere dag. Het is belangrijk dat er lange tijd volgehouden wordt dat er dagelijks gesport gaat worden en dat er goed op de voeding gelet wordt. Hierdoor zal er dan ook op lange termijn flink wat gewicht verloren gaan. Uiteindelijk zal het buikje hierdoor verdwijnen wat een teken is dat alle training en al het gezonde eten er voor heeft gezorgd dat er veel vet verbrand is bij de buik.