Afvallen door Aerobics

Als een inspanning langer duurt dan twee minuten, krijgen de spieren hun energie uit processen die een verhoogde toevoer van zuurstof aan de spieren en weefsels vereisen. Deze processen worden aëroob genoemd, wat ‘afhankelijk van zuurstof’ betekent. Aërobe activiteiten zijn onder andere: hardlopen, snelwandelen, zwemmen, fietsen, roeien, cross-country skiën, touwtjespringen en aerobics.

cardiovasculair uithoudingsvermogen

Het belangrijkste element van fysieke conditie is cardiovasculair uithoudingsvermogen, dat wil zeggen: het voortdurend vermogen van het hart, de bloedvaten en het bloed om zuurstof naar de lichaamscellen te vervoeren, het vermogen van de cellen om zuurstof te verwerken en het vermogen van het bloed om afvalstoffen af te voeren. Cardiovasculair uithoudingsvermogen wordt opgebouwd door oefeningen te verrichten die het vermogen van het lichaam om steeds grotere hoeveelheden zuurstof naar de spieren te vervoeren vergroten. De oefeningen dienen grote spiergroepen aan te spreken, zoals de beenspieren, en ze moeten voortdurend herhaald worden om uithoudingsvermogen te kweken.

Gewicht op pijl houden met Aerobics

Geregelde aërobe inspanningen helpen verhoogde bloeddruk te verlagen, hart- en vaatziekten te voorkomen en het gewicht op peil te houden. Er zijn aanwijzingen dat ze het gehalte aan ‘goed’ cholesterol in het bloed verhogen. Het leveren van aërobe inspanningen heeft ook positieve psychologische effecten, zoals het verbeteren van het zelfbeeld, het verminderen van angsten en zelfs een vermindering van depressieve gevoelens. Afvallen door Aerobics is daarom een hele goede manier om van je overgewicht af te komen.