Afvallen door extra beweging

Een andere manier om gewicht kwijt te raken, is door meer te bewegen zonder dat u daarbij meer gaat eten. Dus met afvallen door extra beweging. Lichaamsbeweging verhoogt het energieverbruik en zal gewichtsverlies tot gevolg hebben als uw energieopname tenminste hetzelfde blijft. In principe is iedere vorm van extra lichaamsbeweging aan te bevelen, alleen zijn er wel een aantal vormen van lichaamsbeweging waarbij er eerder en meer gewichtsverlies zal optreden.

Welke vormen van lichaamsbeweging zijn er?

Er zijn verschillende manieren om lichamelijk actiever te worden. U kunt allerlei veranderingen in het dagelijkse leven, in allerlei routine activiteiten aanbrengen. Meer traplopers, lopend boodschappen doen, fietsend naar het werk/school, de hond een extra keer uitlaten, etc. Een andere manier om meer lichaamsbeweging te krijgen, is het ondernemen van meer geplande activiteiten zoals hardlopen, fietsen (buiten of op een hometrainer), wandelen, aerobic dancing, fitness, tennis, voetballen, etc.

Onthoud het belang van afvallen door extra beweging

We kunnen lichamelijk actiever worden door routine activiteiten anders teplannen (bijvoorbeeld trap lopen in plaats van de lift nemen) en / of te kiezenvoor een geplande nieuwe bewegingsvorm (bijvoorbeeld 3 maal per weekgebruik te maken van een hometrainer).

Laten we eerlijk zijn. Als we erg zwaar zijn, is het ondernemen van bewegingsactiviteiten niet erg aantrekkelijk. Ons lichaam zit ons in de weg en het is allerminst plezierig om al joggend in een trainingspak door de buurt te “zwoegen”. Toch zal het gezien het voorafgaande duidelijk zijn dat meer bewegen een must is. Afvallen door alleen een dieet te volgen, levert een te groot gevaar op om weer snel op het oude gewicht te komen (of daar zelfs overheen te schieten). Daarom is het zeer belangrijk om ook bezig te zijn met afvallen door extra beweging. Op die manier voorkom je dat je snel terugvalt in je oude patroon en de kilo’s er weer aanvliegen.