Afvallen door fietsen

Fietsen is een zeer gezonde oer Hollandse “sport”. Voor mensen met overgewicht is fietsen zeker aan te raden, omdat het een lichamelijke activiteit is waar de gewrichten in voet en knieën worden ontzien. Ook de rug wordt minder belast.

De te nemen drempel – voor wie niet meer fietst is uiteraard groter dan bij wandelen. We doelen dan speciaal op die mensen voor wie de auto onmisbaar lijkt.

Wie buiten wil fietsen kan bijvoorbeeld van de trainingsschema’s van NSF/Hartstichting gebruik maken. U kunt u zelf ook opleggen om tenminste 3 maal per week bijvoorbeeld minimaal 20 minuten “lekker” te fietsen, waarbij u steeds weer wisselende routes uitkiest. Een dergelijke opzet is voor mensen die een strak schema snel vervelend vinden, natuurlijk veel aantrekkelijker. Een home trainer is voor velen een uitkomst. Maak het u maar zo gemakkelijk mogelijk. Zet een leesstandaard op het stuur en een walkman op het hoofd. Zo kunnen we tenminste 3 maal per week ons gedurende minimaal 20 minuten lekker ontspannen.

Onthoud
Bij fietsen kunnen we kiezen uit de schema’s van de NSF1 Hartstichting, of fietstochten naar eigen inzicht. Voor veel mensen biedt een home trainer uitkomst. Men is daarbij ook minder afhankelijk van het weer.