Afvallen door Fitness

Fitness in combinatie met regelmatige aerobe inspanning, bouwt uw spierkracht en het uithoudingsvermogen van de spieren op, meer dan welke andere training dan ook. Fitness zorgt ervoor dat in korte tijd verschillende spiergroepen getraind worden. Het basisprincipe gaat uit van overbelasting: het samentrekken van een spiergroep tegen een weerstand in. De spieren ontwikkelen zich als de overbelasting die ze te verduren krijgen in de loop van de tijd opgevoerd wordt. Fitness is op zichzelf geen aerobe inspanning en levert geen cardiovasculair uithoudingsvermogen op door de kortdurende bewegingen. Circuittraining houdt in dat er een gang langs verschillende apparaten gemaakt wordt met een minimum aan rust en op die manier worden ook het hart en de longen getraind.

De fitness die voor u de beste is, moet door een specialist samengesteld worden. Die specialist zal u leren welke posities u in moet nemen, hoe u gewichten moet heffen zonder blessures op te lopen, welke gewichten u dient te gebruiken en hoeveel herhalingen en reeksen u moet doen. Uw trainer zal u ook wijzen op het belang van een schema. Iedere spier moet een volle dag rusten tussen de trainingen; train dus iedere dag verschillende spieren (de ene dag bovenlichaamspieren, de andere dag beenspieren) of verricht trainingen om de andere dag.
Voor een goede en doordachte trainingsopbouw heeft u uiteraard de juiste fitness accessoires nodig. Overleg met uw personal trainer van te voren welke gewichten u nodig heeft en welke apparaten in het trainingsschema moeten worden verwerkt.