Afvallen door touwtjespringen-traplopen-yoga

Touwtjespringen
Door touwtjespringen ontwikkelt u cardiovasculair uithoudingsvermogen en versterkt u uw spieren, en ook ontwikkelt u lenigheid en coördinatie. Het kan overal gedaan worden, kost bijna niets, zelfs voor de beste spullen en het is gemakkelijk te leren. Ondanks al deze voordelen is touwtjespringen een verre van perfecte lichaamsbeoefening. Om het volle aërobe profijt te hebben, moet u even lang touwtjespringen als de duur van een uitputtende looptraining. Professionele sporters gebruiken het touwtjespringen als aanvullende lichaamsoefening en niet als basistraining. Als het verrichten van inspanning buitenshuis, door regen of sneeuw, niet mogelijk is, kan touwtjespringen een goede aanvullende training zijn voor het vergroten van de lenigheid, spierkracht en het uithoudingsvermogen.

Trappenlopen
Trappenlopen is een gezond alternatief voor het nemen van de lift of de roltrap. U verbrandt meer calorieën en het helpt u uw gewicht op peil te houden. Trappenlopen kan ook een aërobe trainingsvorm zijn die andere aërobe trainingsvormen ondersteunt. Loop gewoon zo nu en dan eens een trap op en af.

Yoga en vergelijkbare technieken
Als u leert zich te ontspannen, kan dat alledaagse spanningen en angsten helpen verlichten en ook kan het pijn en spanning in de spieren helpen verlichten. Er zijn verschillende ontspanningstechnieken: lichaamsbeweging, meditatie, yoga en biofeedback zijn enkele voorbeelden. Meditatie kan heel simpel zijn met behulp van de volgende elementen: een voorwerp om de aandacht van de geest op te richten; een passieve houding aannemen; het ontspannen van de spierspanning en het zich in een rustige omgeving bevinden. Yoga is een vorm van hindoe-filosofie die door middel van een mentale en fysieke discipline poogt het ik met het opperwezen of het uiterste principe te verenigen. Biofeedback is een technologische techniek die in een laboratoriumsituatie uitgevoerd wordt. Als het werkt, kan biofeedback resulteren in spierontspanning en een vermindering van angstgevoelens. Een verhoging van het gevoel alles onder controle te hebben, is ook gemeld.

Ontspanning, op welke manier dan ook bereikt, zorgt voor vermindering van hoofdpijn, spierpijn en zelfs hoge bloeddruk. De meeste mensen ondervinden er geen schade van en zijn er bij gebaat. Als u onder doktersbehandeling bent, kan het toevoegen van ontspanningstechnieken aan uw dagelijkse routine zinvol zijn, maar gooi uw geneesmiddelen niet weg zonder toestemming van uw arts.