Afvallen in een week

Afvallen in een week:
Wanneer er een groot feest of een vakantie aankomt dan kan het zijn dat er op korte termijn nog gewicht moet worden verloren. Afvallen in een week is daarbij vaak het doel. In zo’n korte periode afvallen is moeilijk, maar niet onmogelijk. Door goede en gezonde voeding te combineren met veel lichaamsbeweging en zelfcontrole kunnen er uiteindelijk geweldige resultaten neergezet worden zodat uiteindelijk toch de jurk of de zwembroek gaat passen wanneer de week over is.

Afvallen in een week gaat gepaard met weinig, maar gezonde, voeding. Hierbij is het belangrijk dat er veel groenten gegeten worden. Deze groenten leveren namelijk de vitaminen die het menselijk lichaam nodig heeft. Daarnaast bestaan deze groenten ook voor een groot del uit vocht waardoor deze ook zeer dorstlessend zijn. Door de voedingswaarde van de groenten werken deze daarnaast ook het hongergevoel tegen waardoor er minder snel te veel of tussendoortjes gegeten worden.

Daarnaast moeten er ook vezels gegeten worden, omdat deze nodig zijn voor het menselijk lichaam. Dagelijks 1 á 2 boterhammen eten zorgt er voor dat er niet te veel calorieën binnenkomen, maar dat het lichaam toch genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt om goed te kunnen werken. Daarnaast zijn ook eiwitten belangrijk bij een dieet. Eiwitten zorgen namelijk voor minder hongergevoel waardoor afvallen in een week geen probleem zal zijn. Het is daarom ook belangrijk dat er regelmatig eieren gegeten worden. Dit kan in combinatie met het brood door bijvoorbeeld een omelet op brood te maken met daarin stukjes groenten.

Afvallen in een week houdt daarnaast ook in dat er veel water gedronken moet worden. Het water zorgt er voor dat er veel afvalstoffen het lichaam uitgewerkt worden. Daarnaast stimuleert het water ook de spijsvertering waardoor de voeding sneller verbrand wordt en er daardoor sneller overgegaan wordt op het verbranden van lichaamsvet. Daarnaast vervangt water ook andere drankjes die veel suiker bevatten. Hierdoor is water dus een goede manier van veel vochtinname waardoor men ook af kan gaan vallen in een week. Hierbij moeten ongeveer 5 á 6 glazen water per dag gedronken worden.

Er moet naast de voeding ook gelet worden op de beweging. Door dagelijks te gaan sporten met minimaal een uur aan beweging wordt het afvallen gestimuleerd. Tijdens het sporten worden er calorieën verbrand. Wanneer er uit de voeding geen energie meer gehaald kan worden gaat het lichaam over op het verbranden van lichaamsvet. Dit gebeurt al na minimaal dertig minuten sporten. Het is dus belangrijk om minimaal een uur per dag te gaan sporten zodat er dertig minuten lang lichaamsgewicht verbrand gaat worden hierdoor. Door dagelijks een uur te gaan hardlopen of fietsen kunnen er al goede resultaten neergezet worden.

Het afvallen in een week kost eerst twee dagen, omdat het lichaam moet wennen aan het nieuwe voedingspatroon en het vele sporten. De eerste twee dagen zullen er hierdoor niet veel veranderingen aan het gewicht optreden. De andere vijf dagen van de week kan het gewichtsverlies echter hoog oplopen wanneer er weinig gegeten en veel gesport wordt. Het is echter niet de bedoeling dat men zichzelf gaat uithongeren. Er moeten veel groenten gegeten worden om de voedingsstoffen binnen te krijgen. Afvallen in een week is gewoon mogelijk, maar er moet niet geprobeerd worden het lichaam uit te hongeren. Dit is namelijk zeer ongezond en leidt er toe dat er ziektes op kunnen treden. Door dus een gezond voedingspatroon te combineren met een goed trainingsschema kunnen er goede resultaten geboekt worden en zal afvallen in een week zeer gemakkelijk gaan.

Het stellen van een streefgewicht hoeft hier niet echt. Er is namelijk niets dat er voor kan zorgen dat het lichaamsgewicht sneller af zal nemen. Door een goed voedingspatroon en veel beweging zullen er veel kilo’s verloren gaan. Een streefgewicht stellen zal er voor zorgen dat men bij een bepaald gewicht al stopt en hierdoor weer aan kan komen in de resterende dagen van de week. Het kan er ook voor zorgen dat, wanneer het streefgewicht niet bereikt is, er opgegeven wordt en men hierna overgaat op het eten van veel koolhydraten. Door gewoon het voedingspatroon een week vol te houden en veel te sporten zal afvallen in een week zeer gemakkelijk gaan. Daarna moet er weer langzaam overgegaan worden op het normale voedingspatroon.