dieet keuze

1. Modifast of een andere maaltijdvervanger (ca. 500 cal.)
Bent u nogal wat kilo’s te zwaar (bijv. meer dan 15 kg) en heeft u al een aantal keren met wisselend succes geprobeerd om af te vallen? Of heeft u gewoon genoeg van dat eeuwige lijnen en wilt u in ieder geval resultaat zien?
Voor u is er een methode waarbij u tijdelijk afstapt van ‘gewoon’ eten en in plaats daarvan kiest voor een afslankproduct. Als voorbeeld kan men denmken Modifast. Het unieke van dit product is dat u vrijwel net zo snel afvalt als bij totaal vasten, maar toch alle voedingsstoffen binnen krijgt die u dagelijks nodig heeft. Daarom wordt deze methode ook wel “gemodificeerd vasten” genoemd.

Onthoud
Het gebruik van Modifast is eenvoudig: In plaats van u gewone maaltijden neemt u ’s morgens, ’s middags en ’s avonds 1 zakje Modifast, opgelost in water. Verder eet u helemaal niets en dus kunt u ook niet smokkelen.

Wel drinkt u per dag nog 1,5 liter calorievrij vocht in de vorm van water, thee of zwarte koffie zonder suiker. Als u zich aan de richtlijnen houdt, wordt u beloond met een snel resultaat.
Om het meeste profijt te trekken van een Modifast dieet is het belangrijk dat u er ook bij beweegt (net zoals bij de overige twee methodes van de cursus). In de cursus wordt Modifast alleen in het begin gebruikt om een snelle start te maken. Daarna wordt het dieet geleidelijk afgebouwd naar een normaal energiebeperkt dieet ofwel: het basisdieet.

Wilt u het allemaal wat minder streng en hoeft u niet zo heel veel af te vallen, dan kunt u natuurlijk ook meteen met het basisdieet beginnen.

Als u een andere maaltijdvervanger gebruikt kijk dan goed naar de aanwijzingen die worden meegeleverd. In principe is de werking gelijk als u zich houdt aan de energiewaarde: ca. 500 cal.

2. Basisdieet
Als u meer dan een paar kilo te zwaar bent en in een rustig tempo met een gewone voeding wilt afvallen, kunt u kiezen voor het basisdieet. Dit dieet is minder streng (ca. 1000 cal.), maar biedt u wel een handvat om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen.

Misschien lukt dat niet precies binnen de 8 weken dat de cursus duurt, maar dat geeft niet. U zult immers uw eetgewoonten moeten veranderen en dat heeft nu eenmaal tijd nodig. Bovendien zijn er op het basisdieet zoveel variaties mogelijk, dat u dat maanden, ja zelfs jaren vol kunt houden.

Onthoud
Omdat er in het begin veel informatie op u afkomt, hebben we het makkelijk voor u gemaakt door in het Dag-doe-boek een menuplan op te nemen met wisselende menu’s voor

ontbijt, lunch en diner.
Gaandeweg leert u om zelf op deze menu’s te variëren.

Als u uw streefgewicht heeft bereikt, kunt u doorgaan met de richtlijnen voor bewust en gezond eten.

3. Bewust en gezond eten
Dit is de minst strenge en de minst snelle methode. Waarschijnlijk weet u heel goed waar het aan ligt dat u een paar kilootjes te zwaar bent. Vaak zijn het de extraatjes en de lekkere dingetjes die u zou moeten laten staan, maar dat kost u moeite. Ook bewegen schiet er vaak bij in.

We denken dat het u prima zal lukken om af te vallen door deze 8 weken de puntjes op de i te zetten. Wat minder snoepen, wat minder vette snacks, wat minder alcoholhoudende dranken; kortom wat bewuster eten.

Onthoud
Waarschijnlijk heeft u genoeg aan de adviezen voor gezonde voeding. Mocht het echter toch niet lukken, kunt u altijd overschakelen naar het basisdieet.