Dr Frank dieet

Dr Frank dieet
Het dr Frank dieet is een populair dieet waarbij velen zeer goede resultaten behalen. Door de voeding die men kan eten bij dit dieet blijft het hongergevoel de gehele dag weg. Daarnaast worden er weinig calorieën ingenomen waardoor men uiteindelijk gaat afvallen. Dit is waarom het Dr Frank Dieet een goed dieet is voor eenieder die graag wil afvallen. Daarnaast is dit dieet ook zo opgebouwd dat mensen met hart- en vaatziekten het ook kunnen volgen. Dit dieet zorgt er voor dat men minder kans heeft om deze ziekten op te lopen.

Het Dr Frank dieet maakt gebruik van een lage calorie-inname. Hierdoor wordt er veel vet verbrand. Het dieet bevat veel eiwitten. Door een hoge inname van eiwitten blijft het hongergevoel uit. Hierdoor zal men dus minder gaan eten waardoor men afvalt. Daarnaast is het dieet niet een uithongerdieet, maar mag er gegeten worden wanneer men dat wil. Echter moeten de hoeveelheden hiervan niet te veel zijn. Net als bij andere diëten kunnen tussendoortjes bij het dr Frank dieet het beste vermeden worden. Ook koolhydraten moeten zo veel mogelijk vermeden worden. Deze bevatten namelijk suikers waardoor er meer calorieën het lichaam in komen. Wanneer het dieet goed gevolgd wordt kan men minimaal een kilo per week afvallen. Dit een goed resultaat voor een gezond dieet.

Het dr Frank dieet is opgesteld door Frank van Berkum. Deze wilde mensen helpen met afvallen en mensen met diabetes helpen. Dr Frank heeft ook een boek geschreven genaamd Gezond slank met Dr. Frank. In dit boek worden tientallen recepten gegeven die ideaal passen in het dr Frank dieet. De maaltijden die gemaakt kunnen met deze recepten zijn zowel gezond als vullend. Deze bevatten veel groenten en daarnaast ook veel eiwitten. Hierdoor zal het hongergevoel afnemen. Daarnaast bevatten de maaltijden weinig koolhydraten, en dus suikers.

Bij het dr Frank dieet kan fruit het beste vermeden worden. Ondanks de vitaminen en mineralen die fruit bevat zijn deze zeer slecht in het dieet. Fruit bevat namelijk veel koolhydraten, en dus suiker. Hierdoor zal het afvallen uiteindelijk moeilijker gaan. Het is daarom beter om elke dag voldoende groente te eten en daarnaast ook vitaminepillen te slikken. De vitaminepillen zorgen voor de vitaminen die dagelijks niet ingenomen worden doordat er geen fruit in het dieet zit. Hierdoor is het Dr Frank dieet zeer gezond.

Zoals eerder is aangegeven moeten tussendoortjes bij het dr Frank dieet zo veel mogelijk vermeden worden. Hiermee worden echter alleen de slechte tussendoortjes bedoeld, zoals snoep, koek en chips. Toch mogen er wel gezond tussendoortjes genomen worden. Echter mogen deze alleen genomen worden wanneer deze weinig koolhydraten bevatten. Een goed (en lekker) tussendoortje is bijvoorbeeld een salade zonder dressing. Daarnaast mogen eieren ook gegeten worden als tussendoortje. In het boek van dr Frank staan ook recepten voor tussendoortjes gegeven. Hierdoor kan men de lekkere trek stillen. Er moet wel opgelet worden dat er geen vette producten gegeten worden als tussendoortje. Een stukje kaas en een stukje worst kan als tussendoortje, maar wel met mate.

Met het dr Frank dieet valt men gemiddeld één kilo per week af. Voordat men met het dr Frank dieet begint is het handig om een streefgewicht te stellen. Wanneer dit bereikt is stopt men met het dieet. Bij het stellen van een streefgewicht moet er uiteraard gekeken worden of het doel wel haalbaar is. Er moet niet een zeer laag gewicht ingesteld worden waarbij men ineens 50 kilo af moet vallen. Het is beter om te beginnen met 10 á 15 kilo en dit zo langzaam af te bouwen. Naast het dieet kan er uiteraard ook gesport worden. Door regelmatig lichaamsbeweging te krijgen zal het gewichtsverlies gestimuleerd worden waardoor men dus sneller af zal vallen. Daarnaast houdt sporten de gedachten van eten weg. Tijdens het sporten en gedurende dag is het aan te raden regelmatig water te drinken. Een aan te houden hoeveelheid water per dag is 5 á 6 glazen. Dit is gemakkelijk vol te houden gedurende de dag, omdat dit slechts om de twee uur een glas water is.

Wanneer het streefgewicht na een aantal weken of maanden bereikt is wordt het tijd om het dieet langzaam af te bouwen. Hierbij moet wel opgelet worden dat er niet naar veel koolhydraten gegrepen wordt. Ook na het dieet is het noodzakelijk om van de koek, snoep en chips af te blijven, omdat deze er uiteindelijk weer toe kunnen leiden dat al het gewicht dat verloren is er weer bij komt. Het is daarom goed om na het behalen van het streefgewicht het dieet langzaam af te bouwen. Dit houdt in dat er weer langzaam overgegaan moet worden naar de normale voeding waarbij koolhydraten wel ingenomen worden, maar met mate. Hierdoor blijft met uiteindelijk op gewicht en hoeft men dus niet nogmaals het gehele dr Frank dieet vol te houden. Het komt vaak voor dat men, na het stoppen met het dr Frank dieet, twee kilo aankomt. Dit is echter heel normaal en deze kilo’s komen er aan doordat er weer koolhydraten ingenomen worden. Door regelmatig te sporten zullen deze twee kilo’s na een tijd weer kwijtgeraakt worden.