Een dagje wandelen is gezond en gezellig

Wist je dat een dagje wandelen ontzettend goed voor je kan zijn? Door te wandelen ga je niet alleen overgewicht tegen. Ook draagt het wandelen bij aan een gezonde geest. In die zin, dat je de mogelijkheid hebt om problemen uit het dagelijks leven even achter je te laten. Geen problemen die gerelateerd zijn aan je werk, geen zorgen over zaken binnen je familie, maar een moment voor jezelf. Het wandelen is het leukst, wanneer je dit samen met anderen doet! Trek met je partner of kinderen naar het bos, bezoek het duingebied aan de Nederlandse kust, of maak een wandeling over de heuvels van Limburg. In welk gebied zou jij willen gaan wandelen?

Een uitje maken van je wandeling

Je kunt ervoor kiezen om een volledige dag te gaan wandelen. In dat geval is het leuk om met de auto naar een andere plek te rijden. Ook met het openbaar vervoer kun je in Nederland op prachtige plekken komen! Denk aan de Veluwe, de Betuwe, enzovoorts. Het kan verstandig zijn om vooraf uit te zoeken, welke routes je in deze gebieden kunt wandelen. Er zijn tal van verschillende wandelroutes aangelegd, waarbij het verschil in de lengte en moeilijkheidsgraad van de wandelingen zit.

Naast wandelen kan ook fietsen het overwegen waard zijn. Huur bijvoorbeeld een mountainbike, of neem je eigen fiets mee. Net als de paden voor wandelaars, zijn er ook diverse routes voor op je racefiets of mountainbike. Je leert Nederland op deze wijze van een hele andere kant kennen.
Sporthorloges, etc. kunnen je helpen als ondersteuning van doelen die je wilt behalen en zorgen voor een stukje “motivatie”.  Zoek bijvoorbeeld eens naar een leuken Fitbit aanbieding op het internet.

Meerdere keren per week wandelen

Nog beter dan het organiseren van een uitje om te gaan wandelen, is eens of tweemaal per week wandelen in je omgeving. Vraag je beste vriend of vriendin mee tijdens de wandeling, zodat jullie de mogelijkheid hebben om het dagelijks leven te bespreken. Dit maakt het wandelen niet alleen gezond, maar ook nog eens hartstikke gezellig! Wandelen hoeft niet minder energie te kosten dan bijvoorbeeld hardlopen. Iets wat veel mensen niet direct zien zitten. Op deze manier doe je iets wat je leuk vindt en wat ook nog eens goed is in het tegengaan van overgewicht!

1 gedachte op “Een dagje wandelen is gezond en gezellig”

  1. Pingback: Genieten op Ibiza – Viva la Villa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *