Gebruik je overgebleven groente in een smoothie

Het proces van afvallen bestaat doorgaans uit verschillende stappen. Zo is het belangrijk om meer te gaan bewegen, dien je tussendoortjes vaker te laten staan en is het verstandig om nog eens naar je voedingspatroon te kijken. Op deze manier zal je op termijn gewicht verliezen en weer trots worden op je lichaam! Je voedingsschema zou verschillende soorten groentes moeten bevatten. Kies hierbij bij voorkeur voor de groene groentes, zoals boerenkool, andijvie, salades, enzovoorts. Deze groentes zijn rijk aan bouwstoffen en vitamines. Zo val je niet alleen af, maar zal je ook een energieker gevoel ervaren! Daarbij kun je de overgebleven groene groentes in een smoothie gebruiken.

Maak je eigen gezonde smoothie in de ochtend

Vaak wordt gedacht, dat een smoothie uit banaan, ijs en wat melk moet bestaan. Anderen kiezen voor een smoothie van aardbei, blauwe bessen en sojamelk. Wat is binnen jouw gezin de favoriet? Je kunt een smoothie veel gezonder maken, door de overgebleven groentes hierin te gebruiken. Mogelijk heb je nog een restje boerenkool of spinazie, wat in combinatie met stukjes banaan ontzettend lekker is. Op internet vind je verschillende recepten voor het gebruik van groene groentes in combinatie met fruit. Deze smoothies zijn veel gezonder en ook nog eens hartstikke lekker!

Tip: naast de recepten die je op internet vindt, kun je zelf ook experimenteren. Pas je favoriete smoothies iets aan, om zo tot nieuwe ideeën te komen. Het blijft op deze manier leuk om smoothies te maken.

Door de smoothies in de avond te bereiden, hoef je dit ’s ochtends niet meer te doen en voorkom je dat je de overgebleven groente in de koelkast moet bewaren. Je kunt er ook voor kiezen om de smoothie mee te nemen naar je werk. Zo heb je een lekker tussendoortje!

Groene smoothies zijn ontzettend gezond

Hoewel fruit verschillende vitamines bevat, heb je hier niet voldoende aan om gezond te blijven. Door het fruit te combineren met groene groentes, wordt een smoothie veel rijker aan bouwstoffen. Deze bouwstoffen helpen je weerstand op orde te houden, waardoor je lichaam in staat is om infecties tegen te gaan. Dit is echter niet de enige reden om voor een groene smoothie te kiezen! Denk ook aan het feit, dat je direct voor een langere tijd gevuld zal zitten. Op deze manier heb je minder snel behoefte aan een ongezond tussendoortje. Zo kan een groene smoothie bijdragen aan het proces van afvallen.

1 gedachte op “Gebruik je overgebleven groente in een smoothie”

 1. Greetje.P.B

  Ik gebruik al +-10 jaar groente smoothies. Houd me vit en gezond.kom nooit bij een dokter ben 59 jaar.
  Vind je het een gedoe om bv groente in huis te halen ,van die grote zakken? Kijk dan op internet voor groentepoeders.
  Dit doe ik we over de wintermaanden omdat ik 8 lm moet fietsen naar de dichtstbijzijnde winkel.
  Verder heb ik een pot vol met gemende zaden in de kast staan waarvan ik 1 volle eetlepel door mn groente smoothie doe.
  Als zaden gebruik ik, sesam en maanzaad pompoenpit en zonnebloempit,hennep en lijnzaad,ciazaad . Soms komijn of venkelzaad.
  Dus mijn smoothie is heerlijk gevuld. Neem 2 x per dag soms wel 3x per dag.( en geen warme maaltijd) zin in wat hartigs?neem cup a soup of bouillon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *