Het beste dieet om af te vallen. 7 op een rij!

7 diëten op een rij
Er bestaan veel verschillende diëten, maar voor welk dieet moet je nu kiezen en welk dieet past nu juist wel bij je en welk dieet zeker niet? In dit artikel wil ik graag 7 diëten nader bekijken en de voor en nadelen met elkaar verglijken, zodat je er wellicht achter kunt komen welk dieet het best bij je past.

Het eerste dieet dat ik met je wil bespreken is het wel bekende Atkins dieet. Het Atkins dieet is vooral in de jaren negentig erg populair geweest, maar wordt mede dankzij die populariteit vandaag de dag nog door vele mensen gevolgd. In de kern is het Atkins dieet een dieet waarbij als hoger doel wordt gesteld dat het menselijk lichaam van de verbranding van koolhydraten uiteindelijk overstapt op de pure vetverbranding. Wanneer het lichaam namelijk overgaat op de vetverbranding zal het gemakkelijker worden om gewicht te gaan verliezen. Het voordeel van dit dieet is dat het door vele mensen gevolgd wordt, waardoor je er veel informatie over kunt vinden. Een ander voordeel is dat dit dieet redelijk betrouwbaar is doordat het door al zo veel mensen is uitgevoerd. Er kleven echter ook een aantal nadelen aan dit dieet. Een daarvan is dat het Atkins dieet een dieet is dat je volgens de regels van dit dieet eigenlijk je hele leven lang nog zou moeten volhouden. Wanneer je over je ideale gewicht heen zit moet je namelijk weer teruggaan naar het dieet en direct weer beginnen met afvallen.

Het tweede populaire dieet van de laatste tijd is natuurlijk het Sonja Bakker dieet. Sonja Bakker is voor sommige mensen misschien nu alweer een beetje uit de mode, maar toch zijn er nog vele mensen die dit dieet volgen. Het Sonja Bakker dieet wordt vanaf een boek gevolgd waardoor het vrij duidelijk is wat je moet doen. Met verschillende weekmenu’s kun je zien wat je vanavond weer mag koken waardoor je zonder veel denkwerk gemakkelijk met dit dieet mee kunt doen. Het grote nadeel van dit dieet misschien is dat wanneer je klaar bent met dieet, je zelf uit moet zoeken wat je moet doen, waardoor de kans groot is dat je dan weer in gewicht aankomt. Het voordeel is echter dat het vrij gemakkelijk kan worden gevolgd vanaf het boek van Sonja Bakker waardoor je verder niet veel tijd aan dit dieet kwijt bent.

Het derde al wat langer populair zijnde dieet is het ziekenhuisdieet. Het ziekenhuisdieet is een dieet dat van oorsprong door de ziekenhuizen is bedacht. Voor sommige operaties moeten patiënten in korte tijd namelijk nog wat gewicht verliezen. Het ziekenhuisdieet biedt hierin een oplossing. Het grote voordeel van het ziekenhuisdieet is dat het gratis is. Overal op internet kun je precies vinden wat je wel en niet mag eten bij het volgen van dit dieet waardoor de uitvoering geen problemen op zal leveren. Een nadeel is echter dat dieet van zeer korte duur is, waardoor de kans groot is dat je na dit dieet gewoon weer op de oude voet voorgaat. Het ziekenhuisdieet is dus echt een dieet voor mensen die slechts een aantal kilo van hun lichaamsgewicht willen verliezen en dit ook nog eens zeer snel willen doen.

Het vierde populaire dieet dat ik binnen dit artikel graag met je wil bespreken is het South Beach dieet. Ook dit dieet komt eigenlijk vanaf een boek en is voor een korte tijd een zeer populair dieet geweest, nu wordt het South Beach dieet nog door vele mensen over de hele wereld gevolgd wordt. De kern van het South Beach dieet is niet dat er zeer weinig vetten of zeer weinig koolhydraten worden gegeten. Binnen het South Beach dieet is het meer de bedoeling dat je voor de goede koolhydraten kiest en voor de goede vetten. Het South Beach dieet geeft dus een inzicht in de verschillende koolhydraten en vetten. Ik denk dat dit dieet een vrij gezond dieet is. Het afvalproces op zich is een stuk minder schadelijk dan bij andere diëten. Wanneer dit je soms tegen kan staan is het South Beach dieet dan ook echt wat voor jou.

Het vijfde dieet is een dieet voor mensen die wat meer willen worden vrij gelaten. Het vijfde dieet dat ik in dit artikel ga bespreken is namelijk het Weight Watchers dieet. Het Weight Watchers dieet is een dieet dat uitgaat van een bepaald puntensysteem. Alle verschillende voedingwaren hebben een bepaald aantal punten en de som van deze punten mag niet over een bepaald getal uitrijzen. Het Weight Watchers dieet verkoopt echter ook vele lekkere snacks die vrij prijzig zijn, deze snacks zijn best lekker maar kosten nauwelijks punten. Het Weight Watchers dieet verdient op deze manier natuurlijk veel geld, waardoor het gemakkelijk een heel duur dieet kan worden. Wil je dus niet te veel geld uitgeven aan je dieet? Dan kun je het Weight Watchers dieet beter aan je voorbij laten gaan. Ik raad het dieet wel echt aan voor mensen die wat meer vrij willen worden gelaten in het dieet.

Het een naar laatste dieet binnen de reeks van zeven dieten en dus alweer het zesde dieet waar ik het graag over wil hebben is het Motignac dieet. Het Motignac dieet is een dieet dat alle oude principes graag eens over boord wilde gooien. Het Motignac dieet was het zat om altijd maar calorieën te tellen. Bij het Motignac dieet zullen dus ook geen calorieën geteld hoeven te worden en andere gekkigheid blijft ook achterwege. De kern van dit dieet rust namelijk op het scheiden van vetten en koolhydraten waardoor er grote resultaten kunnen worden geboekt. Alle oude principes worden in dit dieet over boord gegooid, waardoor er een geheel nieuwe vorm van diëten is ontstaan na het Motignac dieet. Ook in dit dieet wordt je best vrij gelaten, maar hoef je, je slechts vast te houden aan een aantal duidelijke regels.

Het laatste dieet alweer in de reeks van zeven populaire diëten is het bekende Cambridge dieet. In het Cambridge dieet hoeven geen calorieën geteld te worden. Binnen het Cambridge dieet gaat het er meer om, om bepaalde patronen te doorbreken. Zo zul je in de loop der jaren een standaard eetpatroon hebben gecreëerd, maar hier zul je bij het Cambridge dieet vanaf kunnen komen. Binnen dit dieet wordt er namelijk gebruik gemaakt van maaltijdvervangers. Sommige maaltijden moet je dus overslaan en vervangen voor producten als milkshakes of soepen. Deze vet en caloriearme producten zorgen ervoor dat je al deze energie niet binnenkrijgt en dus gewicht gaat verliezen.

Dit was de reeks van zeven populaire diëten. Ik hoop dat je en dieet hebt gevonden dat bij je past en een dieet hebt gevonden waarmee je aan de slag wilt. Het is in mijn ogen namelijk belangrijk dat je uit alle diëten die er op de markt te vinden zijn een keuze gaat maken, om uiteindelijk gewicht te kunnen gaan verliezen. Blijf je natuurlijk ook weer niet doodstaren op alle diëten die er te vinden zijn, daar zijn er gewoonweg teveel voor. Ik hoop dat je er uiteindelijk uitkomt en een keuze kunt maken. Veel succes naar een gezondere ik!