Hoe bereik en behoud ik een gezond gewicht?

Hoe bereik en behoud ik een gezond gewicht?
Het bereiken van een gezond gewicht is voor veel mensen nog niet eens de zwaarste opgaven. De grote moeilijkheid zit hem vaak in het behouden van een gezond gewicht. Wanneer je voor lange tijd bezig bent met afvallen ga je er namelijk al snel met volle motivatie tegenaan, waardoor het afvallen goed gaat en je al snel instaat bent om de juiste prestaties neer te zetten. Als je een bepaald gewicht bent afgevallen komt de klad er echter al snel in. Je denkt de gezette doelen te hebben bereikt en wilt nog zo min mogelijk te maken met het afvallen. Na het verliezen van gewicht is de echte strijd dan vaak ook pas begonnen en dat is de strijd van het behouden van het juiste gewicht.

Om een gezond gewicht te behouden zul je niet terug moeten vallen op je oude levensstijl, maar moet je proberen een compleet nieuwe levensstijl aan jezelf te leren en dat is iets wat heel moeilijk kan zijn. Wanneer je voor een periode van bijvoorbeeld 30 jaar al op een bepaalde manier eet en beweegt is dit namelijk verschrikkelijk moeilijk om ineens allemaal proberen te veranderen. Om deze verandering niet te snel te laten verlopen is het dan ook aan te raden om deze verandering in je levenspatroon geleidelijk te laten veranderen. Ga dan ook niet van dieet naar niet diëten, maar bouw een dieet bij voorkeur in kleine stapjes af zodat je gemakkelijker in een gezond patroon kan terugvallen en kunt overstappen op de juiste levensstijl.
Omdat ik in dit artikel in ga op het behouden van een gezond gewicht en het bereiken van een gezond gewicht iets naar de achtergrond wil je hier graag een aantal tips voor meegeven.
– Bouw een dieet niet te snel af maar doe dit geleidelijk aan
– Maak voor jezelf leefbare regels
– Vertel aan zoveel mogelijk mensen dat je gezonder gaat leven
– Streef naar iemand anders zijn leefstijl, zodat je een voorbeeld hebt
De bovenstaande tips stellen je hopelijk een stuk beter in staat om het behouden van een gezond gewicht extra te verzekeren. Het behouden van het ideale gewicht zal immers nog echt niet zo gemakkelijk zijn als je aanvankelijk zult denken.

Begin dus niet in het wilde weg aan een dieet, maar denkt voordat je begint met afvallen vast aan de weg die je erna zul moeten bewandelen, deze zal namelijk ook zwaar worden. Als je vooraf kunt schetsen waar je uiteindelijk naartoe wilt zal het bereiken van bepaalde doelen ook veel gemakkelijker verlopen. In dit artikel heb ik me zoals je waarschijnlijk ziet minder bezig gehouden met de praktische kant van het volgen van een dieet, maar ben meer ingegaan in de visualisatie en planning ervan welke naar mijn mening namelijk minstens zo belangrijk is.
Ik hoop dat je in dit artikel nieuwe handig kennis hebt opgedaan en in de toekomst kunt beginnen aan een vooraf goed geplande periode van diëten en het verliezen van gewicht. Veel succes met de weg naar lichter gewicht en lees dit artikel wanneer je er nog niet helemaal uit bent gerust nog eens door!