Hoeveel water moet ik drinken?

Hoeveel water moet ik drinken?
Je hoort het vaak mensen zeggen als ze bezig zijn met afvallen. Ik moet veel water drinken. Maar waarom moet je eigenlijk zoveel water drinken, wat is er goed aan het drinken van veel water. Zonder al dit water kun je toch ook gewicht verliezen. Er zitten echter een aantal voordelen aan het drinken van veel water onder het afvallen en die wil ik in dit artikel graag met je bespreken. Het is namelijk goed om te starten met het drinken van ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag.

De eerste reden die het, het waard maakt om van ander soort drinken over te stappen op water is dat water enkel water bevat. Dat klinkt natuurlijk heel logisch en is misschien wel een beetje flauw, maar wanneer je ervoor kiest om water te drinken krijg je geen onnodige suikers en andere slechte stoffen binnen, maar uitsluitend water.

Buiten het afvallen om is water ook goed voor andere zaken. Zo is het drinken van voldoende water goed voor je huid. Je huid blijft er jong bij als je voldoende water drinkt. Naast dat het drinken van voldoende water goed is voor je huid, is het drinken van voldoende water ook goed voor je energie. Als je continue, de hele dag door voldoende drinkt blijft het lichaam continue op een hoog energie level en verslapt het lichaam niet of nauwelijks.

Maar laten we even teruggaan naar het drinken van water en het verliezen van gewicht. Wanneer je dit artikel leest ben je naar alle waarschijnlijkheid namelijk meer geïnteresseerd in de voordelen die het drinken van water heeft voor het verliezen van lichaamsgewicht. De meest belangrijke reden voor het drinken van voldoende water onder het afvallen is namelijk dat er afvalstoffen met afgedreven kunnen worden. En wanneer de verkeerde stoffen via het verteringsstelsel weggespoeld kunnen worden, zul je deze slechte stoffen niet meer in het lichaam kunnen opnemen, waardoor alleen de goede stoffen nog maar door het lichaam worden opgenomen.

Probeer jezelf er dus aan te laten wennen om genoeg water te drinken. Je kunt het best een gewoonte gaan maken van het drinken van voldoende water, zodat je er ook minder over na hoeft te gaan denken. Het drinken van voldoende water moet je proberen in je systeem op te gaan slaan. Water drinken zul je dus in het dagelijkse leven moeten gaan verweven om het drinken ervan tot een gewoonte om te toveren. Je kunt dit het beste doen, door gewoon een partij waterflesjes op te kopen of een handige biddon aan te schaffen. Met een biddon of deze waterflesjes zul je eraan gaan wennen om deze te gebruiken in je dagelijkse leven waardoor het drinken van water geen verplichting wordt maar meer een gewoonte. Neem deze flesjes mee naar je werk, naar school of naar een andere activiteit die je dagelijks buiten de duur uitvoert zodat je niet alleen thuis bezig bent met het drinken van voldoende water, maar hier buiten de duur ook aan gaat wennen. De gewenning is namelijk belangrijk om te stimuleren wanneer je jezelf nieuwe gewoontes probeert aan te leren. Naast water kun je echter ook thee drinken of koffie zonder suiker en melk. Onthoud wel dat water en koffie zonder suiker en melk ook echt de enige vervanger van water mogen zijn. En hierin is koffie eigenlijk meer een stimulans om water te gaan drinken, koffie droogt namelijk uit. De hele dag koffie drinken is dus niet de bedoeling houd dit op maximaal 3 kopjes per dag.

Ik hoop dat je in dit artikel meer hebt geleerd over het drinken van voldoende water en hier in de praktijk goed mee aan de slag kunt. Het belang van het drinken van water is in dit artikel hopelijk duidelijk geworden zodat je hopelijk van de slechte frisdranken afgaat stappen en overstapt op het drinken van water.