In 5 stappen naar het ideale gewicht

In 5 stappen naar het ideale gewicht
Om alles duidelijker op papier te zetten en om te laten zien dat het bereiken van het ideale gewicht veel gemakkelijker is dan je aanvankelijk zou denken wil ik je binnen dit artikel in 5 stappen naar het ideale gewicht brengen. Het ideale gewicht is geen gewicht wat ik voor je bepaalt, maar het ideale gewicht is een gewicht waar je zelf naartoe zult moeten werken. Probeer dit artikel goed in je hoofd op te slaan en er de meeste positieve zaken voor jezelf uit te halen, zodat je er echt iets aan gaat hebben.
De eerste stap in het bereiken van je ideale gewicht is het besef dat er iets moet veranderen. Wanneer je van plan ben om op goed gewicht te komen zul je eerst moeten beseffen dat je dit gewicht wil verliezen en moet verliezen. Je moet het belang van het verliezen van gewicht ingaan zien en hier zo goed als het kan mee aan de slag gaan. Probeer je in deze eerste stap goed in te beelden en vraag jezelf af waarom je eigenlijk wil afvallen. Wil je afvallen omdat het beter voor de gezondheid is, heeft het iets met uiterlijk te maken? Of wil je afvallen omdat dit door je omgeving wordt opgelegd? Wanneer het laatste aan de orde is kun je beter nog even wachten met afvallen. Je zult eerst zelf moeten inzien waarom je wil afvallen en bij voorkeur dan pas aan de slag gaan met het daadwerkelijke verliezen van gewicht.
In de tweede stap naar het ideale gewicht zul je een plan moeten opstellen om het ideale gewicht te bereiken. Wanneer je van plan bent een dieet te volgen zal dit plan natuurlijk al deels voor jezelf worden opgesteld, maar zul je, je eigen toch het best nog op een a4 of in een document op de computer kunnen beschrijven. Wanneer je een plan opschrijft ga je de uitvoering ervan namelijk goed visualiseren en komt het uiteindelijke doel steeds een beetje dichterbij. Wanneer gewicht wilt verliezen moet je immers naast dat je wilt weten waarom je dit wilt doen ook weten hoe je dit gaat doen en nou juist daarvoor kun je goed een plan opstellen. Probeer de tweede stap naar het ideale gewicht niet te snel te overlopen, maar besteed aan deze tweede stap serieus wat tijd. Een goed plan maken is zoals bij zoveel dingen vaak namelijk al het halve werk.

De derde stap naar de weg naar een ideaal gewicht is planning van de uitvoering van je plan. Wanneer wil je het plan precies gaan uitvoeren? Probeer de datum van de uitvoering van je plan zo goed mogelijk in te plannen zodat andere factoren jouw doelstellingen nog nauwelijks in de war kunnen sturen. Vertel vervolgens aan zoveel mogelijk mensen wat je gaat doen en wanneer je dat gaat doen. Als iedereen weet dat je gaat afvallen, zul je namelijk wel moeten. Het is immers enorm frustrerend om aan iedereen te vertellen dat je gewicht gaat verliezen en dat vervolgens niet te doen. Zoals je ziet zijn wel al bij stap drie terwijl er nog geen kilo van het gewicht is af gegaan. Hierin is zie je het belang van de juiste voorbereiding van het verliezen van gewicht dan ook goed naar voren komen. Het is gewoonweg erg belangrijk hoe je, je voorbereidt.
Na de eerste drie stappen met succes te hebben doorlopen kun je in stap vier gaan werken aan de uiteindelijke uitvoering van je plan. In stap vier zul je daadwerkelijk gaan afvallen en gaan starten met het verliezen van gewicht. Ga pas over op de vierde stap als je er echt klaar voor bent, wanneer je hierin faalt is het namelijk extra zwaar om in de toekomst weer naar stap vier toe te werken. Ben je dus nog niet klaar om daadwerkelijk af te gaan vallen? Wacht dan nog even en zet alles nog eens op een rijtje. Start pas als je jezelf echt comfortabel voelt en denkt er voor de volle 100 procent klaar voor te zijn. Ik wil in de vierde stap niet ingaan op de daadwerkelijk uitvoering van deze stap, maar wil laten zien hoe je met deze stappen naar het daadwerkelijk afvalproces toe kunt werken. Zie dit stappenplan dus als een hulpmiddel in het bereiken van je doelen.

Tot slot gaan we naar de laatste stap in het afvalproces. Stap vijf. In stap vijf is het de bedoeling om terug te kijken op het hele afvalproces en te beschouwen of je gestelde doelen uiteindelijk ook echt zijn bereikt. Op dit moment kun je als je het echt goed wilt doen het best een kort verslag maken, van wat je allemaal doorstaan hebt en hoe je het gevecht tegen de kilo’s ervaren hebt. Naast deze beschouwing naar het verleden zul je ook in de toekomst moeten kijken. Hoe ben je van plan om de verloren kilo’s daadwerkelijk verloren te houden. Hoe zorg je ervoor dat je nooit meer zoveel in gewicht aankomt? Bedenk dit allemaal eens voor jezelf het kan je alleen maar helpen.
Ik hoop dat iets gehad hebt aan deze vijf stappen naar het ideale gewicht. Probeer alle stappen stuk voor stuk nog eens goed door te lezen zodat het voor jezelf echt duidelijk wordt wat nu eigenlijk de bedoeling is van dit vijfstappen plan. Er is uiteraard nog ruimte voor je eigen interpretatie overgelaten welke je uiteraard zelf mag invullen. Veel succes met het afvallen en wellicht kun je handig gebruik maken van dit mooie stappenplan. Bedankt voor de interesse en doe ermee wat je er denkt mee te moeten doen.