Koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet is de laatste jaren super populair, en dat is niet voor niets! Het is een dieet wat je makkelijk kunt volgen en waar heerlijke recepten over te vinden zijn. Soms kan het wel even lastig zijn om te wennen aan je nieuwe eetpatroon. Vaak weet je niet meteen wat je wel en niet kunt eten. Ook het meenemen van een lunch naar je werk of als je een dagje weg gaat blijkt lastig te zijn. Daarom in dit artikel een aantap tips, die je hopelijk op weg kunnen helpen!

Koolhydraatarme lunch en tussendoortjes

Soms is het moeilijk om te weten wat je zou kunnen eten als lunch en / of als tussendoortjes. Want iedereen heeft wel eens trek om wat te eten, maar wat is dat verstandig om te eten als je echt gezond en koolhydraatarm wilt eten? Gelukkig heb je best wel veel keus, meer dan je zeker zou denken. Dit zou je eventueel kunnen eten:

 1. Een salade mix, groente is zoals je weet heel gezond en het wordt je aangeraden om per dag tot wel 250 gram groente te eten. Dus dat zou je kunnen bereiken door ook eventueel een salade te eten. Door groente te eten krijg je ook suiker binnen maar dan de goeie suikers. Je zou een salade mix kunnen maken van de groentes die je lekker vindt.
 2. Hummus, je zou opzich ook hummus kunnen eten als tussendoortje. Wat ook lekker is, is om hummus met wortels te eten. Wortels zijn groente en ook heel gezond, zo krijg je weer vitamines binnen en je eet koolhydraatarm!
 3. Olijven, olijven bevatten gezonde vetten en vezels. Dus het kan zeker geen kwaad om wat olijven te eten, je zou dit ook in je salade kunnen doen. Hou er dan ook wel rekening mee dat je olijven zonder zout eet, want sommige olijven bevatten best wel veel zout !
 4. Rijstwafel met 100 % pindakaas, ik snap dat dit misschien niet je eerste keuze zou zijn om het te eten omdat het raar klinkt, maar 100 % pindakaas is ‘gezond’ om te eten als beleg zo lang er geen suiker en zout bij is toegevoegd. En dit zou je dus met een lichte rijstwafel kunnen eten. Hou hier ook weer rekening bij dat er geen extra suiker of zout bij is toegevoegd, bij sommige rijstwafels staat er op de verpakking: extra zout toegevoegd of minder zout toegevoegd.
 5. Pure chocola, iedereen houdt wel van een lekker stuk chocola dat zo lekker smelt in je mond. Dus het is geen probleem om af en toe een paar stukjes (3/4 stukjes) te eten op een dag. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het echt pure chocola is, het liefst 70 % of 100 % pure chocola. Dit bevat meer cacao en een stuk minder suiker.
 6. Noten, zo lang het ongezouten en ongebrande noten zijn kan je het gerust eten ! Je hebt hier ook weer veel keus bij om te variëren, dit zijn de noten die je eventueel zou kunnen eten : cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten, walnoten, amandelen, pinda’s, pecan noten en macadamia noten.
 7. Koekjes! Ja je leest het zeker goed je mag zeker koekjes eten, maar zo lang het koekjes zijn die gemaakt zijn van amandelmeel, zoetstoffen en andere koolhydraatarme producten

Zoals je ziet heb je dus best wel keus als het om een lekker tussendoortje gaat! Groente en fruit zou je ook zo kunnen eten zonder in een salade. Wil je meer informatie over gezonde voeding? Lees dan eens dit artikel. Groente wordt je aangeraden per dag  minimaal 250 gram te eten en het wordt je aangeraden om maximaal 2 stukjes fruit te eten per dag. Probeer hierbij elke keer wat anders te eten en niet steeds hetzelfde, zo is het nog smakelijk voor je en je krijgt elke dag weer andere vitamines en mineralen binnen. Zo behoudt je lichaam voldoende vitamines en mineralen, van alles wel wat.

Verander niet alleen je voeding, maar ook wat je dagelijks drinkt!

Hou er ook rekening mee dat als je eetpatroon wordt veranderd dat je ook je drinkpatroon moet veranderen. Het is niet zo dat je super gezond en koolhydraatarm gaat eten maar je blijft bijvoorbeeld gewoon nog frisdrank drinken. Dan heeft het geen nut om een koolhydraatarm dieet te volgen! Je zou het volgende kunnen drinken tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet:

 1. Water uit de kraan of fles
 2. Amandelmelk (ongezoet)
 3. Thee zonder toegevoegde suikers (thee met smaakje zou ook kunnen)
 4. Koffie zonder toegevoegde suikers of veel melk
 5. Mineraalwater eventueel met een smaakt, maar let op dat er geen suiker in zit!
 6. Light of zero frisdranken zonder suiker, niet te veel
 7. Bullet koffie, één keer per dag

Het is belangrijk om per dag minimaal 2 liter te drinken, zeker als je wilt afvallen. Door voldoende te drinken voorkom je uitdroging, en het is gevaarlijk voor je als je lichaam uitdroogt want je zou in coma kunnen raken. Ook moet je lichaam extra veel afvalstoffen afvoeren als je aan het afvallen bent, dus zorg dat je voldoende drinkt! Daarom moet je tussen 1,5 tot 2 liter drinken per dag, ik raad je gewoon aan om 2 liter aan te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *