Laat boeken over afvallen in de kast staan en kom in beweging

In de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel dieetboeken op de markt verschenen. Deze boeken geven je handige tips, die je kunnen helpen bij het afvallen. Zo vind je hier complete diëten in, waarmee je binnen een paar weken een groot deel van het overtollige vet op je buik verliest. Ideaal, zou je zeggen! Toch raadt men af om de tips en diëten uit deze boeken aan te houden. Veel verstandiger is het om naar structurele verbeteringen te zoeken! Op deze manier verloopt het proces van afvallen iets minder snel, dan met de diëten uit deze boeken. Het resultaat zal over een langere termijn echter veel groter zijn. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Boeken zijn vaak gericht op afvallen in een korte periode

De boeken vol diëten en bijbehorende tips, zijn vaak gericht op het verlies van veel gewicht in een korte tijd. Je loopt hierbij het risico op een jojo-effect, waar je mogelijk al eens van gehoord hebt. Net als de jojo, zal je eerst sterk naar beneden gaan in je gewicht. Wanneer je op je streefgewicht zit, zal je het dieet stoppen en proberen gezonder te leven. Tussendoortjes worden vaak echter niet vermeden door mensen die een dergelijk dieet hebben gevolgd. Immers, op het moment dat je weer aan gewicht bijkomt, kun je het dieet nogmaals volgen.

De kans dat je gewicht toeneemt is zeer groot! Nadat de jojo zijn laatste punt bereikt heeft, zal deze immers net zo hard weer omhoog komen. Datzelfde geldt voor je gewicht, na het volgen van een dergelijk dieet. De tussendoortjes komen na het bereiken van je streefgewicht veel harder aan. Je lichaam is gewend om te leven met een beperkte hoeveelheid brandstof tijdens het dieet. Als je na zo’n dieet voor veel meer brandstof zorgt, zal je lichaam deze brandstof tijdelijk opslaan.

Zoek naar structurele verbeteringen

Afvallen zal veel beter gaan, wanneer je zoekt naar structurele verbeteringen. Kies bijvoorbeeld voor meer beweging, door je aan te sluiten bij een sportclub in de buurt. Ook kan het verstandig zijn om je voedingspatroon nog eens kritisch te bekijken. Probeer tussendoortjes te vermijden en kies voor drie goede maaltijden op een dag. Door stevig te ontbijten, zal je rond het koffiemoment om 10 uur geen trek hebben in een koek of andere ongezonde snack. Een dergelijke manier van afvallen werkt veel beter, dan het volgen van diëten uit boeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *