Snel afvallen

Snel afvallen:
Vlak voor een vakantie of een andere gebeurtenis wil men graag snel afvallen. Snel afvallen is niet altijd even gemakkelijk, maar door het combineren van gezonde voeding en veel beweging kan men uiteindelijk in korte tijd veel resultaat hebben. Hierdoor kan men in een korte tijd veel gewicht verliezen, zodat de zwemkleding of de nette kleding wel aangetrokken kan worden wanneer het eenmaal zo ver is.

Door gezonde voeding in te nemen zal het snel afvallen niet alleen veel gewichtsverlies op korte termijn opleveren, maar krijg het lichaam ook genoeg mineralen en vitaminen binnen om gezond te blijven. Het is daarom dus wel belangrijk dat men gezonde voeding inneemt. Om snel af te vallen moet er veel groente gegeten worden. Groente bestaat voornamelijk uit gezonde bestandsdelen waardoor het ideaal is wanneer men snel wil afvallen. Daarnaast zorgt groente er ook voor dat het hongergevoel dat gedurende dag kan voorkomen zal verdwijnen. Snel afvallen kan dus voornamelijk met gezonde voeding.

Om snel af te vallen moeten er zo weinig mogelijk koolhydraten ingenomen worden. Koolhydraten bestaan namelijk voor een deel uit suiker. Suiker is niet goed wanneer men snel wil afvallen, omdat het veel calorieën bevat. Daarnaast wordt suiker vaak door het lichaam omgezet in energie die niet altijd verbrand wordt. Daarom helpt het wanneer er zo min mogelijk koolhydraten ingenomen worden. Eiwitten daarentegen moet juist wel ingenomen worden. Eiwitten houden namelijk het hongergevoel weg. Hierdoor zal men minder snel tussendoortjes eten. Het is daarom slim om dagelijks 2 á 3 eieren te eten. Hierdoor krijgt men genoeg eiwitten binnen en zal het hongergevoel gedurende de dag uitblijven.

Snel afvallen gaat nog sneller wanneer men genoeg beweging krijgt op een dag. Door regelmatig te sporten wordt er veel vet verbrand waardoor de kilo’s er letterlijk af zullen vliegen. Het is daarom belangrijk om dagelijks minimaal een uur te hardlopen, fietsen of fitnessen. Hiermee wordt echter alleen cardio bedoeld. Wanneer men ook spieren wil trainen kan men daar krachttraining bij gaan doen. Maar om snel afvallen als resultaat te krijgen moet er voornamelijk veel hardgelopen worden. Hardlopen kan zeer gemakkelijk en men kan het iedere dag doen.

Snel afvallen gaat ook gepaard met zo veel mogelijk water drinken. Water voert de afvalstoffen af waardoor alles gemakkelijker het lichaam uitgaat. Daarnaast is water zeer dorstlessend en zorgt het niet voor een hongergevoel. Frisdrank drinken is daarom af te raden. In normale frisdrank zit veel suiker en daarnaast zorgt de frisdrank niet voor het dorstlessende gevoel dat verkregen wordt bij het drinken van water. Lightfrisdranken daarentegen bevatten weinig suiker. Het probleem met deze drankjes is alleen dat zij aspartaam bevatten. Deze stof maakt de drankjes zoeter en vervangt hiermee de suiker er normaal gesproken in zit. Echter zorgt deze stof voor hongergevoel, omdat het lichaam denkt dat er suiker binnen gaat komen omdat dat zojuist geproefd is. Hierdoor gaat de maag wachten tot er suikers binnenkomen, maar die komen niet binnen doordat het drankje geen suiker bevat. De maag gaat hierdoor trillen waardoor het bekende hongergevoel ontstaat.

Snel afvallen heeft daarnaast ook met motivatie te maken. Doordat men zich aan een streng dieet moet houden is er veel motivatie nodig. Men moet constant gemotiveerd worden om toch niet tussendoortjes te nemen. Daarnaast is er ook motivatie nodig voor het regelmatig gaan sporten. Door samen met iemand anders een doel te stellen om beiden af te gaan vallen kan er uiteindelijk toe leiden dat beiden snel afvallen. Door regelmatig met elkaar te gaan sporten en ook voor elkaar gezonde maaltijden te bereiden kunnen beiden veel gewicht in korte tijd gaan verliezen. En dat is uiteindelijk waar snel afvallen om gaat.