Soepdieet

Soepdieet:
Het soepdieet is een dieet dat voornamelijk bestaat uit het eten van soepen. Doordat de voedingsstoffen in soepen weinig hongergevoel geven en daarnaast ook nog eens zeer gezond zijn zal dit uiteindelijk leiden tot het verliezen van veel lichaamsgewicht. Hierdoor is het soepdieet een zeer goede manier om een aantal kilo in korte tijd te verliezen. Op langere termijn is het soepdieet echter geen goed dieet, omdat het er toch voor kan zorgen dat het lichaam niet altijd genoeg bouwstoffen heeft. Het soepdieet is daarom een dieet voor op korte termijn, maar dit betekent zeker niet dat er weinig resultaat met het soepdieet geboekt kan worden. Gemiddeld verliest men namelijk een aantal kilo in korte tijd met het soepdieet.

Door elke normale maaltijd te vervangen met een soep krijgt het lichaam veel minder suiker en calorieën binnen waardoor het lichaam sneller overgaat op het verbranden van lichaamsvet. Hierdoor zal men binnen een korte tijd al beginnen met afvallen en dit voortzetten tot het eind van het dieet. De voedingsstoffen in de soepen die gegeten worden stimuleren zo veel mogelijk de vetverbranding. Door een combinatie van deze stimulatie en de lage inname van calorieën en suiker zal er uiteindelijk veel gewichtsverlies komen. Daarnaast komt er ook veel vocht het lichaam binnen. Door hierbij ook nog eens minimaal anderhalve liter water per dag bij te drinken zullen de afvalstoffen die het liggen binnenkomen weer snel het lichaam uitgaan waardoor deze niet opgenomen worden. Hierdoor wordt er ook minder vet aangemaakt en zal men dus sneller afvallen.

Door dagelijks een strak schema aan te houden zal er dus veel soep gegeten worden. Dankzij deze soepen zal er al snel vet verbrand worden en zal men dus afvallen. Voor het soepdieet bestaat er ook een strak schema waar iedereen zich aan dient te houden wanneer zij het soepdieet volgen. Dit is goed onderzocht en dit strakke schema heeft uiteindelijk het beste resultaat. Hierom is het uiteraard handig om dit schema ook goed te volgen, zodat er in korte tijd zo veel mogelijk vet verbrand kan gaan worden.
Op de eerste dag van het soepdieet mag er zo veel soep gegeten worden als dat men wil. Hierbij kunnen voornamelijk heldere soepen gegeten worden, maar er mogen uiteraard ook soepen met veel groenten erin gegeten worden. Een lekkere groentesoep is een perfect soep voor in het soepdieet. Door bij elk bordje soep ook wat groenten te doen worden ook de nodige vitaminen opgenomen in het lichaam waardoor het lichaam gemakkelijk gezond kan blijven. Dit is uiteraard te allen tijde belangrijk, omdat het anders nare gevolgen kan hebben. Daarnaast mag er ook beperkt fruit gegeten worden. Bananen zijn hierbij echter af te raden, omdat deze veel koolhydraten bevatten. Deze koolhydraten zijn niet goed tijdens het soepdieet, omdat deze voornamelijk uit suikers bestaan. Suikers kun je niet goed gebruiken bij een dieet, omdat deze vetverbranding tegen gaan.
De tweede dag van het soepdieet is globaal gezien gelijk aan de eerste dag. Echter mag er op de tweede dag geen fruit gegeten worden. In plaats van het fruit mag er een aardappel gegeten worden. Deze mag de grootte van de vuist zijn. Deze aardappel helpt om toch een beetje koolhydraten in het lichaam te krijgen. Soep mag uiteraard weer de gehele dag gegeten worden. Daarnaast mag er ook verse groente of groene uit blik gegeten worden.
De derde dag bestaat alleen uit het eten van soep en groenten. Uiteraard zitten er geen limieten aan de inname van deze voeding, dus mag er zo veel gegeten worden als dat er nodig is om het hongergevoel te stoppen en ook nog genoeg vitaminen binnen te krijgen.
Op dag vier wordt het tijd om weer stevig te gaan eten. De vierde dag van het soepdieet bestaat allereerst uiteraard uit het eten van soep. Dit mag ook weer in onbeperkte mate gegeten worden. Daarnaast mag er op deze dag wel banaan gegeten worden. Er mogen namelijk tot wel zeven bananen gegeten worden op deze dag. Echter mag er voor de rest geen ander fruit gegeten worden. Ook mag er magere melk gedronken worden op de vierde dag.
De vijfde dag van het soepdieet bestaat wederom voornamelijk uit het eten van soepen. Hierbij mag ditmaal echter ook vlees gegeten worden, namelijk tot 300 gram kippen- of rundvlees. Deze kan uiteraard los gegeten worden, maar het kan ook in de soep gedaan worden. Hierdoor kan men een lekkere kippensoep op tafel zetten. Op deze dag mag er namelijk ook weer groente gegeten worden waardoor een gezonde soep maken geen probleem zal zijn. Hierbij is het belangrijk dat er ook tomaten gegeten worden. Uiteraard is het op deze dag (net als op de andere dagen) belangrijk dat er minimaal anderhalve liter water gedronken wordt.
Op de zesde dag mag er bij het soepdieet weer oneindig soep gegeten worden. Daarnaast mag hier ook weer vlees bij gegeten worden. Groenten eten is op deze dag ook geen probleem. Er mag echter geen fruit gegeten worden op de zesde dag.
De laatste dag van het soepdieet bestaat uiteraard voornamelijk weer uit het eten van soep. Daarbij mag er op deze laatste dag ook rijst gegeten worden. Hiermee worden de voedingsstoffen die het lichaam de laatste dagen niet binnen heeft gekregen weer tot een gezond niveau bijgevuld. Daarnaast mag er ook weer veel fruit gegeten worden op de laatste dag van het soepdieet. Groenten zijn hierbij uiteraard ook geen probleem.

Door het volgen van dit strakke schema zal het soepdieet uiteindelijk volledig doorlopen zijn. Na een week zullen er al flink wat kilo’s verloren zijn. Wanneer het streefgewicht nog niet bereikt is moet men echter nog niet doorgaan met het soepdieet totdat er minimaal twee dagen rust genomen zijn. Hierna moet er uiteraard weer vanaf dag één worden begonnen. Echter zal het de tweede keer uiteraard een stuk eenvoudiger zijn, omdat er tijdens de eerste week al veel ervaring opgedaan is en men weet welke soorten soep lekkre zijn en welke niet. Hierdoor kan het soepdieet, indien er regelmatig rust genomen wordt, toch een lange termijn-dieet worden. Daarnaast is het soepdieet ook nog een gezond wanneer het schema goed gevolgd wordt en er voldoende groenten gegeten worden.