Sporten doe je samen op weg naar een betere gezondheid

Overgewicht voorkomen begint bij voldoende beweging! Naast voldoende beweging is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dit hangt logischerwijs met elkaar samen. Door gezond te eten, zal je immers meer energie hebben tijdens het sporten. Zo kun je trainingen of losse oefeningen langer volhouden. Sporten is het leukst, wanneer je dit samen met anderen doet. Door samen te sporten heb je de tijd om bij te praten, kun je elkaar aanmoedigen en zal je minder snel afzeggen. In dit artikel vertellen we je meer over de redenen om samen te gaan sporten. Wie benoem jij tot je sportmaatje voor de wekelijkse hardloop-, fiets- of wandeltrainingen?

Motiveer elkaar door samen te sporten

Met name in de herfst en winter kan de drempel erg hoog zijn, om buiten te gaan sporten. Het is koud, guur en daarbij snel donker. Dit is voor veel mensen een reden om binnen te blijven en het sporten op een lager pitje te zetten. Zonde, want als gevolg hiervan kun je al snel zwaarder worden. Door samen met een sportmaatje te gaan sporten, zal je doorgaans minder snel afzeggen. Enkel wanneer je ziek bent of het te druk hebt met je werk, is het logisch om een training over te slaan. Het feit dat je sportmaatje buiten op je wacht, zal je in veel gevallen voldoende motivatie geven om zelf ook naar buiten te gaan!

Ook tijdens de trainingen kunnen jullie elkaar motiveren. Een training kan behoorlijk zwaar zijn! Zeker wanneer je conditie nog niet heel goed is en een half uurtje hardlopen je al veel moeite kost. Door elkaar te motiveren voorkom je, dat je tijdens een training afhaakt.

Sporten in teamverband bij een sportclub

Naast de mogelijkheid om te sporten met een vast sportmaatje, kun je ook in teamverband gaan sporten. Kies bijvoorbeeld voor een lidmaatschap bij de plaatselijke tennis- of voetbalvereniging. In teamverband sporten zal je nog meer motiveren om niet op te geven of een training over te slaan. Daarbij is het leuke aan sporten in teamverband, dat je samen wint! Daarbij zal je bij een verlies ook samen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *