Sportschool dicht? Met deze tips val je af zonder sportschool!

Helaas gaat het nog een tijdje duren voordat we weer los mogen in de sportschool. Toch is de noodzakelijkheid van de sportschool vaak overschat. Steeds meer mensen hebben het beeld dat bepaalde trainingsdoelen alleen maar mogelijk zijn met behulp van de sportschool. De afgelopen tijd heeft als positief gevolg gehad dat iedereen creatiever heeft moeten worden met zijn of haar workouts. Om je al behaalde trainingsresultaten niet te verliezen is het essentieel om te blijven sporten! Onderstaande 3 tips helpen je opweg om gezond te blijven zonder naar de sportschool te gaan.

Tip 1: Drink voldoende water
Een van de meest onderschatte manieren om gezond te blijven en af te vallen is het drinken van voldoende water. Als je genoeg water drinkt (meestal meer dan je huidige hoeveelheid) voel je je automatisch voller. dit heeft als vervolg effect dat je minder kunt eten en dus zult afvallen. De eenvoudigste manier om de juiste dagelijkse hoeveelheid water te berekenen is je lichaamsgewicht te vermenigvuldigen met 0.03. dit zorgt voor de volgende berekening bij een gewicht van 70 kilo: 70×0,03=2,1. Met een gewicht van 70 kilo moet je dus 2,1 liter water drinken.

Tip 2: Zorg voor afwisseling

Wanneer je voor jezelf verschillende trainingsschema’s uitwerkt kun je ervoor zorgen dat je verschillende spiergroepen traint. Dit kan voorkomen dat je trainingen saai worden en je vervolgens motivatie verliest. Dit zorgt tevens voor voldoende rust voor je spieren zodat deze zo goed mogelijk kunnen herstellen van je intensieve training! Zo kun je bijvoorbeeld je arm oefeningen afwisselen met een dag hardlopen.

Tip 3: Laat de auto staan
Auto’s hebben veel voordelen, je zit lekker warm en droog, en over langere afstanden ben je veelal sneller op je bestemming. Toch Heeft het ook een aantal nadelen, wanneer je in een stadscentrum moet zijn heb je vaak te maken met files en het zoeken naar een parkeerplaats. Laat de auto eens wat vaker staan en ga in plaats daarvan wandelen of fietsen. Op deze manier verbrandt je meer calorieën en ben je soms nog sneller op je bestemming ook!

Tip 4: Zorg voor routine
Als je zorgt dat je gedurende deze tijd een training routine opbouwt is het, zodra er weer meer mogelijk is, makkelijker om je trainingsschema vol te houden. Een goede stok achter de deur is het alvast opzeggen van je sportschool abonnement. De beste manier om bijvoorbeeld je Fit For Free abonnement op te zeggen is de opzegservice van Xpendy. hierbij wordt je opzegging met een aangetekende brief verstuurd naar Fit for Free. Hierdoor ben je dus verzekerd van een snelle en effectieve opzegging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *