Varieer in de gerechten die je ’s avonds eet

Wanneer mensen starten met een dieet, denken zij vaak dat ze in de avond enkel nog salades mogen eten. Deze salades bevatten immers weinig koolhydraten en ongezonde vetten, mits ze zonder dressing worden genuttigd. Vanzelfsprekend is deze gedachte onterecht! Het is zelfs onverstandig, om enkel salades te eten in de avond. Veel gezonder is het om te variëren in de gerechten die je bij je diner neemt. Kies bijvoorbeeld eens of tweemaal per week voor een stukje vlees, varieer met rijst en aardappelen, kies voor verschillende soorten groentes, enzovoorts.

Tip: denk niet alleen aan de gerechten voor bij het avondeten! Kies ook voor verschillende soorten fruit door de week. Ieder type fruit heeft z’n eigen vitamines en bouwstoffen.

Waarom is variëren in gerechten zo belangrijk?

Door te variëren in de gerechten die je bij je diner neemt, zorg je dat je lichaam alle benodigde bouwstoffen binnenkrijgt. Daarbij is het belangrijk om te variëren, om verveling te voorkomen. Wanneer je wekelijks dezelfde salade maakt, zal deze na verloop van tijd steeds minder goed smaken. Je raakt uitgekeken op de smaak van de salade en wilt iets nieuws. Dit is volledig te begrijpen! Als gevolg van deze verveling in je smaak, is het verleidelijk om voor een lekker tussendoortje te kiezen. Je probeert immers iets te zoeken, waarvan je zeker weet dat je dit lekker vindt. Door te variëren in de gerechten voorkom je dat je in een dergelijke situatie terechtkomt.

Neem ook verschillende ontbijtjes

Niet iedereen vindt het prettig om dagelijks brood bij het ontbijt te nemen. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld heerlijk om op z’n tijd een eitje te eten, of bijvoorbeeld te ontbijten met een bakje kwark. Het kan slim zijn om niet alleen in je avondeten te variëren, maar ook in je ontbijt. Neem de ene dag een boterham en de volgende dag een bakje havermout. Bij het variëren in het ontbijt, is het belangrijk om voldoende koolhydraten binnen te krijgen. Je wilt immers genoeg energie in je lichaam hebben, om tot de lunch door te kunnen werken. Zo hoef je tussendoor geen snacks te nemen. Het helpt je enorm bij het bereiken van je streefgewicht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *