Waarom een personal trainer nuttig kan zijn

Gewicht verliezen is vaak niet eenvoudig! Sommige mensen kiezen voor een intensief dieet, waarbij zij zo min mogelijk koolhydraten tot zich nemen. Als gevolg hiervan worden ze sneller ziek, zullen ze na het dieet nog sneller aankomen, enzovoorts. Verstandiger is het om naar structurele verbeteringen te zoeken. Ga bijvoorbeeld wat vaker sporten, kijk nog eens kritisch naar je voedingsschema, enzovoorts. Op deze manier kun je voor doelgerichte verbeteringen zorgen, zonder anders te moeten gaan leven.

Om het sporten makkelijker te maken, kan de hulp van personal trainer wenselijk zijn. Een personal trainer kan een persoonlijk trainingsschema voor je opstellen, die aansluit op je doelstelling en je huidige conditie. Nog belangrijker is de extra motivatie, die een personal trainer je kan geven!

Samen een trainingsschema opstellen

Sporten is het leukst, wanneer je iets echt goed kan! Een rondje hardlopen kost je geen moeite meer, een uurtje fietsen doe je zonder hier later last van te hebben, enzovoorts. In de praktijk zal het echter nooit zo gaan! De eerste weken zijn bijzonder zwaar en vergen doorzettingsvermogen, voldoende rust en inzet. Probeer je doelen beperkt te houden, om te voorkomen dat je direct tegen teleurstellingen aanloopt. Na enkele maanden zal je conditie aanzienlijk verbeterd zijn, waardoor je de trainingen steeds makkelijker uit kunt voeren.

Een personal trainer zal je hierbij helpen. Samen beoordelen jullie je huidige conditie, om op basis daarvan tot een passend trainingsschema te komen. Na de eerste weken wordt beoordeeld of het trainingsschema moet worden aangepast. Is het schema te makkelijk? Zijn de doelen net iets te ambitieus?

Hulp bij het opstellen van je voedingsschema

Een personal trainer zal je niet alleen helpen bij het opstellen van een trainingsschema voor het sporten. Ook kan een personal trainer je helpen bij het opstellen van een voedingsschema. Heeft het bijvoorbeeld zin om shakes te nemen na een training? Hoe zorg je voor voldoende energie tijdens je trainingen? Enzovoorts. Voor de een is het inschakelen van een personal trainer interessant om af te vallen, terwijl iemand anders baat heeft bij de hulp van een personal trainer om meer spiermassa op te bouwen. Met welk doel kies jij voor de hulp van een personal trainer?

Tip: wanneer je in een sportschool gaat sporten, kun je hier informeren naar een goede personal trainer. Vaak zijn er een of meerdere personal trainers bij een sportschool aangesloten, die je kunnen begeleiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *