Waarom snel afvallen?

Waarom moet ik snel afvallen?

Je wilt geen gewicht verliezen, maar je krijgt wel steeds te horen dat je dit maar beter kunt doen? Dan wil ik je vragen dit artikel eens door te lezen. In het artikel; Waarom moet ik afvallen? Wil ik dieper ingaan om de vraag waarom het goed is om over minder gewicht te beschikken. Waarom zul je niet gewoon kunnen blijven zoals je bent. Het maakt toch helemaal niet zoveel uit om wat meer kilo’s te wegen dan de rest van de bevolking?

Duizenden jaren geleden had de mensheid nog niet zoveel beschikking over voedsel als vandaag de dag. Om deze reden heeft het lichaam ervoor gekozen om vet in het lichaam op te gaan slaan, om deze vervolgens later weer op te kunnen eten zodat het lichaam in de mindere tijden toch nog in leven kan blijven. Vandaag de dag beschikken we echter altijd en overal over voldoende voedsel waardoor het mogelijk wordt om zeer zwaar te worden. Omdat we nooit meer in dergelijke noodsituaties terecht zullen komen zullen we de extra vetten moeilijk nog verliezen. Alleen door een noodsituatie na te bootsen en dus even minder te eten zul je dit extra gewicht kwijt kunnen raken.

Maar waarom moet ik nu afvallen? Wanneer je beschikt over overgewicht zijn er een aantal gevaarlijke risico’s die je loopt. Zo kun je last krijgen van je gewrichten, wat misschien nog wel het minste gevaar is. Ziektes als hart en vaatziekte of darmkanker liggen bij overgewicht namelijk ook op de loer. Nu is het natuurlijk niet zeker dat je deze krijgt wanneer je beschikt over overgewicht, maar de kans op deze ziektes is wel vele malen groter dan bij andere mensen. Naast dat het risico groter is dat je gevaarlijke ziektes op kunt lopen zijn er ook andere zaken die het, het waard maken om gewicht te gaan verliezen.

Het uiterlijk speelt namelijk ook vaak een rol in de drang naar het verliezen van gewicht. Veel mensen zien het als onaantrekkelijk om te beschikken over extra gewicht en andere zullen daarom juist willen afvallen. Weer een andere motivatie om gewicht te gaan verliezen is dat je bij het verliezen van de kilo’s lekkerder in je vel gaat zitten. Als je over een gezond gewicht beschikt gaat de conditie van het menselijk lichaam namelijk omhoog waardoor je gemakkelijker bepaalde hormonen aan kunt gaan maken die je een fijn gevoel geven. Om het geheel even samen te vatten zijn er dus eigenlijk vaak drie redenen waarom men gewicht wilt verliezen en dus wilt afvallen.

– Uiterlijk, hoe zie ik eruit?

–  Gezondheid, de kans op bepaalde ziektes neemt af wanneer je over een gezond gewicht gaat beschikken, waardoor het de moeite waard is om minder zwaar te zijn.

–  Conditie, als het menselijk lichaam over een gezonder gewicht beschikt, heb je een betere conditie en zit je waarschijnlijk dus ook lekkerder in je vel.

Ik hoop dat je een stuk verder bent geholpen met deze drie kernpunten en het belang inziet van het verliezen van gewicht. Zie deze drie kernpunten dus als motivatie om aan de slag te gaan met het verliezen van gewicht en probeer hierin een goede prestatie neer te zetten. De conditie, het uiterlijk en de gezondheid van het lichaam zijn naar mijn mening namelijk er belangrijk om van het korte leven ook een fijn leven te maken.

Bedankt voor de interesse in dit artikel en veel succes met het gevecht tegen de kilo’s. Laat jezelf overtuigen en start vandaag nog!