Yoghurt dieet

Yoghurt dieet:
Het yoghurt dieet is zeer geschikt voor eenieder die graag af wil vallen en het eten van yoghurt lekker vindt. Door deze twee te combineren is het yoghurt dieet ontstaan. Het yoghurt bestaat uiteraard voornamelijk uit het eten van veel yoghurt. Daarnaast mag er ook andere voeding genomen worden. Door dit voedingspatroon geruime tijd aan te houden zal er uiteindelijk gewicht verloren worden. Hierdoor is het yoghurt dieet geschikt voor eenieder die graag in korte tijd wat kilo’s wil kwijtraken.

Bij het yoghurt dieet moet er elke dag minimaal twee liter yoghurt gegeten worden. Deze twee liter yoghurt zorgt dat er geen hongergevoel zal zijn gedurende de dag. Daarnaast zitten er ook een groot aantal voedingsstoffen in yoghurt waardoor het lichaam nog steeds goed kan functioneren. Hierdoor is het yoghurt dieet ook een gezond dieet. Indien men vindt dat er niet genoeg vitaminen het lichaam binnenkomen op deze manier kunnen er uiteraard altijd nog vitaminenpullen genomen worden.

Een dag van het yoghurtdieet bestaat uit drie maaltijden waarbij er veel yoghurt gegeten moet worden. De twee liter die elke dag genomen moet worden moet worden verdeeld over deze drie maaltijden. Hierbij mogen ook nog andere voedingswaren gegeten worden. Naast de twee liter yoghurt per dag mag er namelijk ook 100 gram mager vlees gegeten worden. Hierbij moet gedacht worden aan mager rundergehakt, kippenvlees of elke andere soort mager vlees. Ook mag er bji elke maaltijd één boterham met magere kaas gegeten worden. Hierdoor krijgt het lichaam toch genoeg vezels binnen om gedurende de dag goed te kunnen functioneren.

Het yoghurt dieet kan daarbij ook nog uitgebreid worden na een aantal dagen. Hierbij mag er dagelijks wat meer gegeten worden om het lichaam toch genoeg voeding te geven, zodat de weerstand van het lichaam goed blijft en het lichaam ook goed kan functioneren.

Het yoghurt dieet helpt bij het verliezen van gewicht doordat deze voeding biedt met weinig koolhydraten en veel eiwitten. Eiwitten zijn altijd nodig wanneer iemand wil afvallen. De ewitten hebben namelijk twee goede werkingen die helpen ibj het afvallen. De eerste is dat de eiwitten minder hongergevoel geven. Hierdoor wordt er minder gegeten op een dag, omdat het lichaam niet aangeeft dat er meer voeding nodig is. Hierdoor zullen er dus ook minder koolhyudraten en caloriën het lichaam inkomen waardoor men dus af gaat vallen. Daarnaast zorgen eiwitten ook voor de groei van de spieren. Wanneer de spieren groter worden gaan zij uiteraard meer energie gebruiken. Meer energie verbruiken en minder energie binnenkrijgen leidt er uiteindelijk tot dat het lichaam overgaat op het verbranden van lichaamsvet. Hierdoor zal er dus vet verloren gaan uit het lichaam waardoor men gaat afvallen.

In de eerste week van het yoghurt dieet moet er om de dag een yoghurtdag gehouden worden. Op deze dag mogen alleen de eerder genoemde voedingswaren genomen worden. Er moet hierbij uiteraard goed op de voeding gelet worden en er mag niets dat buiten het dieet valt gegeten worden. Op de dagen tussen deze yoghurtdagen mag er alleen gezonde voeding genomen worden. Hierbij moet wel uitgekeken worden dat er niet te veel koolhydraten ingenomen worden.

De derde week van het yoghurt dieet moet er weer begonnen worden met een yoghurtdag. Echter komen er na deze yoghurtdagen twee dagen rust. Op deze twee rustdagen mag er uitsluiten gezond gegeten worden en moet er uiteraard weer op de hoeveelheid koolhydraten die het lichaam binnenkrijgt gelet worden.

De vierde en laatste week van het yoghurt dieet wordt er wederom een yoghurtdag gehouden. Ditmaal worden er echter 3 rustdagen gehouden na de eerste yoghurtdag. Ook hier geldt weer dat er uitsluitend gezond gegeten mag worden.

Doordat het yoghurt dieet uit weinig koolhydraten bestaat moet er wel regelmatig bewogen worden om de spieren op sterkte te houden. Doordat het lochaam geen koolhydraten binnenkrijgt gaat het lichaam deze halen uit de spieren in het lichaam. Hierdoor zullen de spieren uiteindelijk gaan verslappen. Om gezonde en sterkte spieren te behouden moet er dus regelmatig gesport worden. Hierbij is het vooral belangrijk dat er veel cardio en krachttraining gedaan wordt. Cardio houdt hardlopen en fietsen in. Krachttraining wordt gedaan met gewichten. Door wekelijks 2 tot 3 keer naar de sportschool te gaan en hier een uur lang oefeningen te doen zullen de spieren niet alleen groeien, maar zullen er ook carlorieën verbrand worden. Hierdoor is dit heel fijn tijdens het yoghurt dieet, omdat er hierdoor veel meer vet verband zal worden. Ook doordat de spieren gegroeid zijn zullen zij meer energie gaan gebruiken waardoor men op langere termijn nog meer af zal vallen.

Het yoghurt dieet is een korte termijn dieet. Dit houdt in dat het slechts een maand volgehouden mag worden. Wanneer het langer dan een maand volgehouden wordt kunnen er problemen in het lichaam ontstaan. Het is daarom dus slim om het niet langer dan vier weken vol te houden. Wanneer er al klachten zijn met het lichaam dan is het ook aan te raden om eerst een gesprek aan te gaan met een dokter. Deze dokter weet altijd hoe het met het lichaam zit en kan dus het beste antwoord geven op de vragen die men heeft en hierbij de beste adviezen geven die uiteraard aangenomen moet worden. Het yoghurt dieet starten zonder een gesprek met een dokter is daarom nooit slim.

De rustdagen van het yoghurt dieet bestaan voornamelijk uit gezonde voeding. Hierbij moeten dus veel groenten gegeten worden. Daarnaast moet er op deze dagen ook veel water gedronken worden. Het is daarom handig om elke dag (ook tijdens de yoghurtdagen) minimaal twee liter water te drinken. Dit zorgt er voor dat het lichaam de afvalstoffen gemakkelijk kan afvoeren. Daarnaast mogen er op deze dagen niet meer dan 1000 calorieën het lichaam binnenkomen. Het is daarom dus goed om op de voeding te letten en de dag er voor al te kijken naar welke maaltijden de volgende dag gegeten worden. Het plannen is dus een essentieel deel van een rustdag. Ondanks de term rustdag mag er gewoon gesport worden op deze dagen. Dit is ook goed voor het lichaam en is daarom ook aan te raden. Hiermee worden veel calorieën verbrand waardoor het afvallen nog sneller zal gaan.