Zijn shakes een interessante aanvulling op mijn voedingspatroon?

In de sportschool, op het werk en wellicht ook al bij je thuis: steeds meer mensen maken gebruik van shakes. Deze shakes zijn rijk aan eiwitten, wat mensen moet helpen bij het opbouwen van hun spieren, het verlies van overtollig vet, enzovoorts. Zijn deze shakes echt zo nuttig? Op welk moment van de dag zou je ze moeten nemen? Waar kun je deze shakes kopen? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het gebruik van deze shakes en de invloed die het heeft op je proces van afvallen. Heb jij de shakes al eens geprobeerd?

Werking van shakes bij het afvallen

Er kunnen verschillende redenen zijn, om voor het gebruik van shakes vol eiwitten te kiezen. Mensen gebruiken de shakes bijvoorbeeld voorafgaand of na het sporten. Door voorafgaand aan het sporten een shake te nemen, zal je meer energie hebben tijdens een training. Je kunt zo meer van je lichaam vragen, net iets langer doorgaan, enzovoorts. Na een training komt de shake van pas om het herstel van spieren te bevorderen. Spieren en spierweefsel worden aangetast bij het sporten. Je herkent dit aan de spierpijn, die je een volgende dag ervaart. Door eiwitten te nemen wordt het herstel van de spieren bevorderd.

Afvallen met shakes in je voedingspatroon

Ook mensen die afvallen kunnen baat hebben bij deze shakes. Hoewel zij geen beschadigd spierweefsel hebben, kan de verleiding overdag groot zijn om voor tussendoortjes te kiezen. De shakes zorgen dat je voldoende energie hebt, om tussen je maaltijden door niet meer te snacken. In combinatie met meer beweging zal dit ertoe leiden, dat je aan gewicht verliest. Mensen die de shakes gebruiken bij het afvallen, kunnen de shake het beste aan het begin van de dag nemen. Zo heb je gedurende de dag voldoende energie om productief te zijn.

Verschillende soorten shakes bestellen

Er worden tal van verschillende soorten shakes aangeboden. Het is verstandig om eerst kleine proefverpakkingen te nemen. Op deze manier heb je de mogelijkheid om verschillende smaken uit te proberen. Kies je bijvoorbeeld voor banaan, of geef je de voorkeur aan vanille? Je kunt de shakes combineren met andere ingrediënten. Denk aan havermout of kleine stukjes banaan. Op internet vind je talloze recepten, die je inspiratie kunnen geven!

Vaak worden de shakes als poeder geleverd. Je kunt het poeder mengen met halfvolle melk en dit vervolgens in je blender stoppen. Laat het een minuutje met elkaar vermengen, om zo met een heerlijke shake aan je nieuwe dag te kunnen beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *