Zo kies je de juiste sportlegging

Als er één item onmisbaar is in de garderobe van een fitness-goeroe is het wel een leuke sportlegging. Maar als je wilt dat hij comfortabel zit, zal je verder moeten kijken dan slechts een leuk uiterlijk. Een afzakkende legging is wel het laatste wat je kan gebruiken tijdens je fitness-uurtje, maar ook van een doorschijnende variant worden we niet heel vrolijk. Daarbij speelt materiaal, taille en elasticiteit ook een rol bij de keuze voor de juiste legging. We helpen je een handje, hier kan je op letten bij het kiezen van de perfecte sportlegging.

Optimaal comfort door warmte afvoer

Om het beste uit de sportprestatie te halen is het uiteraard van groot belang dat je de juiste sportartikelen tot je beschikking hebt, maar daarnaast staat comfortabele kleding hoog op het lijstje. Zo ook de sportlegging. Een eigenschap die bijdraagt aan het comfort is het vermogen van een legging om transpiratievocht af te voeren. In het geval van cardiofitness is een legging gemaakt van polyester het meest effectief. De knieholte en het onderste deel van de rug zijn het meest zweetgevoelig tijdens het fitnessen. Om op deze lichaamsdelen nog beter te laten ventileren kan een legging met mesh stukken een oplossing zijn.

Bewegingsvrijheid

Voldoende bewegingsvrijheid is wellicht wel het meest belangrijk tijdens het fitnessen. Er is niks vervelender dan je in te moeten houden wegens je kleding. Tijdens het kopen van een sportlegging kan je er op letten of de stof voldoende rekbaar is. Bedenk dat je tijdens het fitnessen flink de benen zal heffen en probeer deze bewegingen eens uit wanneer je de nieuwe sportlegging gaat passen.

Niet doorschijnen

Het lijkt misschien logisch om voor een legging te gaan die niet doorschijnt, maar helaas gebeurt het vrij vaak dat de legging toch doorschijnt bij bepaalde oefeningen. Tijdens een squat-oefening zal de stof erg stretchen en heb je grote kans dat de stof gaat doorschijnen. Door tijdens het passen wat squats te maken kan je checken of de legging doorschijnt. Niemand wordt namelijk blij om half in zijn blote billen te staan tijdens het fitnessen.

Lekker praktisch

Het zijn niet alleen technische aspecten waar je op kan letten, het is namelijk heel fijn als je nieuwe sportlegging ook praktisch is. Heeft het een zak voor je kluissleuteltje? Kan je ergens je sportschoolpasje bewaren? Heeft de legging een special vak voor je telefoon? Het zijn misschien kleine details, maar je zal merken dat je deze eigenschappen flink zal missen als ze er niet zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *